Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Hållbarhet

Ahlsell har länge varit ett förstaval för många proffs och samhällsbyggare tack vare vårt stora utbud och vår expertkunskap. Vi har alltid satt en stolthet i att göra våra kunders vardag enklare. Idag krävs det mer. Vi behöver kunna leverera bättre än någonsin, samtidigt som vi minimerar vår påverkan på klimatet och så långt det bara är möjligt säkerställer att våra varor tillverkas med hänsyn till mänskliga rättigheter och miljö. Att jobba med hållbarhet är ett långsiktigt och kontinuerligt arbete som spänner över hela vår organisation.

Här på vår sektion om hållbarhet vill vi både berätta om det arbete vi lägger ner på att bli ett mer hållbart bolag, såväl som hur vår verksamhet bidrar till samhällsutvecklingen. Här är det också enkelt att hitta våra riktlinjer, certifikat och olika projekt vi driver för ökad hållbarhet. ​

Vårt hållbarhetsarbete och roll i samhället

​Vårt arbete inom hållbarhet har fyra fokusområden: Minskad miljöpåverkan, Ansvarsfulla inköp, Hälsa och säkerhet och Innovation och samarbete, som vilar på Hållbart medarbetarskap – den stabila grund som våra medarbetare utgör. Under våra fokusområden går det att läsa mer om vårt arbete med miljö, hållbarhet och innovationer, hur vi arbetar med våra leverantörsled och hur vi arbetar för att våra medarbetare skall må bra, kunna utvecklas och verka i en säker arbetsmiljö. Valet av fokusområden grundar sig i en analys av vad som är viktigt för våra intressenter och vilken möjlighet Ahlsell har att påverka och göra skillnad. Vi presenterar även den senaste statistiken från vårt systematiska hållbarhetsarbete. Vår roll i samhället beskriver just det – vad vi gör för att bidra till den svenska samhällsutvecklingen. Här visar vi upp projekt vi är lite extra stolta över och pratar om vår relation till de globala utvecklingsmålen. ​

​Förhoppningsvis har ni ändå följdfrågor efter besöket. Kontakta oss här om du har frågor om hur vi jobbar med hållbarhet. Vi svarar gärna.

 

Vi har bestämt oss - del 1

Vår vision är att bygga ett mer hållbart samhälle och vi har bestämt oss för att aktivt verka för en grön omställning. Lyssna på vår koncernchef Claes Seldebys tankar om hur han vill driva bolaget framåt och göra skillnad på riktigt.

 

Vi ska göra skillnad - del 2

Som branschledare har vi en unik chans, en skyldighet och en förväntan på oss att vara med och driva förändring. Vår resa mot ett mer hållbart samhälle har bara börjat.

Så jobbar vi med hållbarhet


 

Mer om vårt arbete inom hållbarhet

Aktuellt


 

Vision att aktivt bidra till byggandet av ett mer hållbart samhälle

 

Under hösten 2021 samlade vi på Ahlsell oss bakom en ny vision "Vi bygger ett mer hållbart samhälle", som på ett bättre sätt beskriver vad vår verksamhet och erbjudande syftar till. Tillsammans med ett utvecklat strategiskt ramverk finns nu en samlad färdplan för hur vi kan och ska arbeta integrerat för hållbar tillväxt och värdeskapande. Både vad gäller våra egna och våra kunders hållbarhetsmål och vårt gemensamma bidrag till ett hållbart samhälle.

 

Med detta sagt är vi medvetna om att vi har en lång resa kvar till en klimatneutral värdekedja med resurseffektiva, cirkulära flöden av material och produkter.


 

Aktuellt:  Läs mer om Årets hållbara leverantör 2022!

Ahlsell finns där människor bor arbetar och lever sina liv

Som ledande distributör driver vi utvecklingen tillsammans med yrkesproffs som tillverkar, installerar, bygger, reparerar och underhåller. Med ett brett sortiment av hållbara produkter och tjänster, vår specialistkunskap och logistik i världsklass är det vårt jobb att göra proffsens vardag enklare.

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript