Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Vi gör det enklare att vara proffs

För att kunna hjälpa våra kunder har vi specialister inom flera områden. Här möter du några av våra specialister. Ta gärna del av vad de kan göra för dig!


 


 

Marcus Johansson, specialistsäljare Personligt skydd

— Ingen ska bli skadad på jobbet

Marcus Johansson arbetar som KAM/specialistsäljare inom personligt skydd vilket innebär att han hjälper rikstäckande nyckelkunder att se över behovet av personlig skyddsutrustning. Marcus har en bakgrund som säljare inom livsmedelsbranschen, men bytte bana till att börja sälja skyddskor. Ahlsell var en av hans kunder och när han fick syn på tjänsten som specialistsäljare såg han en chans att få kunna fördjupa sig inom området. I dag är han specialist inom de nio produktområden som ingår i Ahlsells stora utbud av personlig skyddsutrustning.

 

- Som specialistsäljare brinner jag för att skräddarsy lösningar kring personligt skydd där målsättningen är att ingen ska bli skadad på jobbet.

 

Som alla Ahlsells specialistsäljare inom personligt skydd har Marcus hög kompetens kring arbetskläder och tekniskt skydd där rekommendationerna alltid utgår från Arbetsmiljöverkets regelverk.

 

- Mina arbetsuppgifter är väldigt varierande och omfattar allt från att hjälpa företag att sätta ihop en enhetlig kollektion av arbetskläder till att göra riskanalyser och skräddarsy säkerhetslösningar. Oavsett område är min roll att hitta rätt produkter som är anpassade efter kundens behov.

 

Marcus menar att det finns en medvetenhet kring personligt skydd hos de större kunderna. Här har man ofta dedikerade medarbetare som arbetar med frågorna och är insatta i lagar och förordningar. Han märker att fokus på miljö och klimatpåverkan ökar där kunderna efterfrågar mer hållbara alternativ, både när det gäller arbetskläder och skyddsprodukter.

 

- Det roligaste i mitt arbete är mötet med kund där jag får vara med och påverka och göra skillnad. Jag drivs av att göra affärer och få lyfta fram Ahlsells starka helhetserbjudande där vårt breda produktutbud kompletteras med ett oslagbart logistikerbjudande och specialistkunskap inom en rad områden.


 

— IoT öppnar nya möjligheter för alla våra kunder

Internet of Things, IoT, är tekniken som gör det möjligt att koppla upp produkter, maskiner och anläggningar och låta dem mäta, samla in, skicka och agera på data i sin kommunikation med omgivningen – Vi vill hjälpa fler att förstå fördelarna och komma i gång med IoT i sina verksamheter. Det behöver varken vara komplext eller svårt, säger Johan Wåhlén Grip som är marknadschef för affärsområdet Mobile telecom & IoT.

 

Vi går mot en framtid där fler och fler produkter och system i vår vardag kommer att vara uppkopplade i värdeskapande system, både privat och på våra arbetsplatser. Det förändrar våra arbetssätt inom många områden och kommer förhoppningsvis effektivisera många verksamheter. Inom verkstadsindustrin finns det till exempel en stor potential för energieffektivisering där Ahlsell kan vara behjälplig i arbetet med att hitta skräddarsydda lösningar. Och det behöver inte innebära stora och dyra investeringar. Med förhållandevis enkla applikationer kan vi hjälpa våra kunder spara både energi och pengar.

 

— Från Ahlsells sida tror vi stenhårt på IoT. Att få tillgång till detaljerad information innebär att våra kunders verksamheter kan effektiviseras och förbättras och gör det dessutom enklare att ta snabbare och mer exakta beslut, säger Johan Wåhlén Grip.

 

Varje verksamhet har sina behov

 

Ofta handlar det om att hitta rätt ingångar till de enkla besparingarna. Att titta och lyssna på ventilationen, tryckluften, pumparna och se över temperatur och belysning. I många verksamheter finns det utrustning som är i gång fast den kanske egentligen inte behövs.

 

— Vi vill skapa en medvetenhet hos våra kunder hur man faktiskt kan spara energi. Det kan handla om något så enkelt som att släcka ljuset eller schemalägga sin energiförbrukning på ett sätt som man kanske inte har tänkt på. Verkstadsindustrin är komplex där varje enskild verksamhet har sina behov. Lösningarna behöver därför bli ganska individuella, säger Johan Wåhlén Grip.

 

Börja smått och skala upp

 

Ahlsell är redan en stark leverantör inom IoT och ligger i framkant med både de rätta lösningarna och den rätta kompetensen. Vi har scannat av marknaden och samarbetar med många spännande aktörer inom IoT som erbjuder intressanta lösningar och olika typer av konnektivitet. Målsättningen är hjälpa kunderna att komma i gång i arbetet med att bygga upp lösningar som stödjer varandra under ett och samma paraply. Rekommendationen är att börja smått och sedan skala upp.

 

— Det fina med IoT är att alla våra kunder på ett eller annat sätt har nytta av det i sina verksamheter. Rätt använd kan tekniken bidra till samhällsnytta och hjälpa oss att använda våra resurser på ett smartare, mer effektivt och hållbart sätt. Oavsett engagemang eller storlek på plånbok, är vi på Ahlsell villiga att ta ett första steg tillsammans för att uppnå en förändring i rätt riktning, avslutar Johan Wåhlén Grip.


Fakta – Internet of Things, IoT

IoT är ett samlingsbegrepp för den tekniska och digitala utvecklingen som innebär att maskiner, fordon och andra föremål får sensorer. Det gör att de kan kommunicera med varandra, dela data och uppfatta omvärlden omkring sig. Detta kommer i sin tur att leda till stora kostnadsbesparingar samt nya smarta tjänster och varor.

 

Källa: Forskningsprogrammet Internet of Things Sverige


 

Jens Kryss, specialistsäljare Automation

— Jag brinner för applikationslösningar inom automation

Jens Kryss arbetar som specialistsäljare Automation. Hans uppdrag är att hjälpa industrikunder och maskinbyggare med teknisk support och applikationslösningar, men också att hitta de bästa lösningarna i samarbete med leverantörerna. Jens utgår från Häggvik norr om Stockholm och har en rikstäckande tjänst som nu förstärkts med ytterligare en specialistsäljare i södra Sverige.  

 

Jens har arbetat i automationsbranschen i över 30 år och i olika roller, både på tillverkarsidan och i distributionsled. De flesta av hans kunder återfinns i verkstads- och processindustrin och en stor del av hans arbetsdagar handlar om att hjälpa till med applikationslösningar inom automation. Dessutom fungerar han som tekniskt stöd till de lokala säljteamen ute i landet.

 

En av Jens utmaningar är den snabba utvecklingen inom automation. Här gäller det att hänga med och hålla sig både uppdaterad och utbildad på allt som händer inom teknikområdet.

 

— Efter 30 år i branschen är jag fortfarande nyfiken på att lära mig mer. Jag brinner för att vara ute hos våra kunder och säkerställa deras produktion genom att hjälpa dem att optimera valet av produkter och lösningar.

 

Jens märker att kunderna vill ha större kontroll över antingen hela sin produktion eller en enskild maskin. De efterfrågar en gränslös övervakning och ett mer behovsanpassat underhåll i syfte att förhindra kostsamma driftstopp. Att energioptimera sina anläggningar för att få ner kostnaderna, har också blivit alltmer intressant liksom maskinsäkerhet. Även inom dessa områden arbetar Ahlsell med branschledande partners och hjälper gärna till med riskanalyser tillsammans med kund. 

 

— Våra kunder uppskattar att Ahlsell har medarbetare med rätt kompetens och att samarbetet med oss öppnar upp för centraliserade inköp och samlade leveranser. Det gör att de kan fokusera på sin kärnverksamhet och inte behöver lägga lika mycket tid på anskaffning, logistik och administration. I dag handlar mycket om hållbarhet där färre leveranser gör stor skillnad. Efter 30 år i branschen är jag fortfarande nyfiken på att lära mig mer. Jag brinner för att vara ute hos våra kunder och säkerställa deras produktion genom att hjälpa dem att optimera valet av produkter och lösningar.

Fredrik Nilsson, specialistsäljare Rör & Armatur

— Jag vet vilka utmaningar våra kunder ställs inför

Fredrik Nilsson arbetar som specialistsäljare Rör & Armatur vilket innebär att han i sin vardag fungerar som teknisk support för våra industrikunder i södra Sverige. Dessutom stöttar han de lokala säljarna vid kundmöten, utbildar och medverkar vid mässor och andra evenemang.

 

— Jag får ofta fungera som ett bollplank vid produktval och kan även vara med i större projekt eller vid avtal och prisfrågor. Det jag uppskattar mest i rollen som specialistsäljare är att kunna hjälpa våra kunder i deras vardag, men också att fungera som stöd till våra säljare internt och få vara involverad i stora rörprojekt.

 

Fredrik är utbildad rörmontör och har även hunnit med en avstickare till skolans värld där han arbetat som pedagog. Han började som innesäljare på Ahlsell 2007 och kan sedan sex år tillbaka titulera sig specialistsäljare. Fredrik utgår från Malmö och är ofta på resande fot för att hjälpa industrikunder i hela Skåne, på Västkusten och en bit upp i Småland.

 

— Tack vare min bakgrund som rörläggare har jag den praktiska erfarenhet som krävs för att sätta mig in i våra kunders vardag. Jag vet hur det funkar, vad som krävs och vilka utmaningar de ställs inför.

 

Arbetet som specialistsäljare innebär att Fredrik deltar vid mässor och har produktgenomgångar både internt och ute hos kund. Han hjälper även nya medarbetare att utvecklas och växa i sina roller. Vid dessa tillfällen har han stor nytta av sitt tidigare arbete som pedagog i skolan.

 

Rör och armatur är ett produktområde där utvecklingen går snabbt framåt, inte minst när det kommer till produkter som uppfyller marknadens höga krav på hållbarhet.

 

— Ahlsell ligger i framkant för att vi ska kunna hjälpa våra kunder att välja hållbara produkter med låg miljöpåverkan, både i tillverkningen och transporten.

 

Fredrik uppskattar samarbetet med Ahlsells övriga specialistsäljare som han kan teama upp med för att lösa ett specifikt uppdrag. Infästning är ett exempel på produktområde som det ibland dyker upp frågor kring. 

 

— De stora kunderna tar ofta för givet att de ska kunna få hjälp av en specialist, medan de mindre blir glatt överraskade när vi finns på plats för att hjälpa dem.

Fredrik Berggren, specialistsäljare Kullager & Transmission

— Min uppgift är att lösa kundens problem

Fredrik Berggren arbetar sedan tio år tillbaka som specialistsäljare för produktområdet Kullager & Transmission inom division Industri. Han utgår från Helsingborg och fungerar som ett stöd för kunder och medarbetare över hela landet. Dessförinnan arbetade Fredrik hos den internationella kullagertillverkaren Schaeffler som i dag är Ahlsells huvudleverantör av kullager.

 

Fredriks specialistområde omfattar ett enormt stort sortiment där bara kullager omfattar cirka 40 000 artiklar. Lägg därtill transmissioner med bland annat remmar, kedjor och tätningar.  

Samtliga fabrikat är högkvalitativa och leverantörerna världsledande inom sina områden.

 

— Ahlsells stora utbud gör att våra säljare inte kan vara experter på alla våra sortiment. Därför är jag ett välkommet stöd, inte bara för våra kunder utan även internt, säger Fredrik som menar att en stor del av hans arbete handlar om att göra det enkelt för Ahlsells säljare att prata om produkterna ute hos kund.

 

Fredrik har varit med under hela Ahlsells resa inom Kullager & Transmission som haft en kraftig tillväxt under de senaste åren. Nu går utvecklingen snabbt framåt, speciellt inom förebyggande underhåll och energibesparing som seglat upp som heta områden.

 

— Att Ahlsell inte bara kan erbjuda produkterna utan även kompetensen gör att vi kan ge våra kunder ett mervärde. Det krävs på en marknad där många aktörer är väldigt nischade och kanske bara är verksamma inom mitt produktområde.

 

Externt fungerar Fredrik som ett bollplank som kunderna kan vända sig till för att prata kullager och transmissioner på detaljnivå.  Hans målsättning är att lösa eventuella problem och helst överträffa deras förväntningar genom att erbjuda en ännu bättre lösning än vad de frågat om. För att lyckas krävs ett nära samarbete med leverantörerna som håller honom uppdaterad med det senaste inom produktområdet. 

 

— En specialist är en person som pratar samma språk som kunderna. Det skapar trovärdighet och inger ett förtroende som gör att de känner sig trygga med att samarbeta med oss på Ahlsell.

Nina Hedström, specialistsäljare Arbetsplats

— Jag kan ta din arbetsplats till en ny nivå

Nina Hedström arbetar som specialistsäljare med ansvar för Ahlsells stora utbud av modern, funktionell och ergonomisk arbetsplatsutrustning för lager, verkstad och industri. Hon tillträdde tjänsten vid årsskiftet 2021/2022 och har lång erfarenhet av att hjälpa företag att skapa hållbara arbetsplatser som gör vardagen enklare och minskar risken för onödiga skador.

 

I rollen som specialistsäljare fungerar Nina som stöd och bollplank internt mot Ahlsells säljare, men också ut mot kund där hon blir inkopplad som en extra resurs i olika projekt. Arbetet inleds ofta med att hon gör en analys av kundens arbetsplats för att sedan komma tillbaka med ett förslag på en lösning.

 

— Jag ser vilka ergonomiska utmaningar som finns och kan rekommendera de rätta produkterna. Jag kan också tipsa om relevanta utbildningar, hjälpa till med finansieringslösningar och se till att de beställda produkterna levereras i rätt tid, monteras och ställs på rätt plats. Det är roligt att Ahlsell lyfter fram arbetsplats som en prioriterad satsning där jag som specialistsäljare får möjlighet att dela med mig av min kompetens.

 

Att Ahlsell har kunder inom alla branscher är en utmaning, inte minst eftersom både behov och förutsättningar kan se väldigt olika ut. En gemensam nämnare är att efterfrågan på hållbara lösningar blivit allt större, oavsett bransch.

 

— Hållbarhet har blivit en viktig parameter som även omfattar valet av arbetsplatsutrustning. Det går helt i linje med den utveckling som vi ser hos våra leverantörer. Med rätt produkter kan vi öka säkerheten och förbättra ergonomin, vilket resulterar i en långsiktigt hållbar arbetsmiljö för medarbetarna.

 

Nina hoppas ännu fler får upp ögonen för Ahlsells erbjudande och ger henne en chans att komma ut och titta på deras arbetsplatser.

 

— En genomtänkt arbetsplats ligger till grund för att man ska kunna göra ett bra jobb utan att kroppen tar stryk. Här kan Ahlsell vara med och bidra med både produkter och kompetens.

Simon Hirvonen, specialistsäljare Svets

— Som specialist levererar jag svar och lösning på kort tid

Simon Hirvonen arbetar som specialistsäljare Svets. Han utgår från Ängelholm och ansvarar för ett stort geografiskt område som omfattar hela södra och sydöstra Sverige. Simon är praktiskt taget uppvuxen på verkstadsgolvet. Hans pappa drev under många år flera olika företag inom svets, isolering och plåtslageri där han fick lära sig alla discipliner från grunden. Han har också kompletterat sina praktiska kunskaper med teoretiska, vilket resulterat i en kandidatexamen i marknadsföring från Linnéuniversitetet.

 

— Min akademiska examen har gett mig en bättre helhetssyn som gör att jag enklare kan förstå omfattningen av kundens affär, inte bara det som händer ute på verkstadsgolvet.

 

Rollen som specialistsäljare Svets är relativt ny. Simon kom till Ahlsell i början av 2022 tillsammans med Michael Leviander och Pelle Johansson från en annan aktör i branschen. Av en händelse hade de sett att Ahlsell hade förvärvat ett grossistföretag i Borlänge med ett brett sortiment av svetsutrustning, verktyg och industriförnödenheter.

 

— Vi förstod att Ahlsell hade för avsikt att utveckla kategorin svets och kände att vi ville vara med på den resan.

 

Som specialistsäljare fungerar Simon som en extra resurs där kunder och medarbetare på Ahlsell kan få råd och hjälp när det kommer till svets och tillbehör. Att han besitter en djup praktisk och teoretisk kunskap leder till en naturlig dialog med kunden, både ute på verkstadsgolvet och inne på kontoret.

 

— Jag anser att en specialist är någon som känner igen kundens problem och kan leverera svar och lösning på kort tid.

 

Ahlsells svetsande kunder återfinns främst inom verkstadsindustrin, i bygg- eller anläggningsföretag, entreprenadföretag, tillverkningsindustrin, smidesverkstäder samt som underhålls- eller reparationspersonal vid olika industrier. Simon menar att svetsaffären är en del av en större helhet som omfattar långt fler produkter än dem som är relaterade till just svetsning.

— Utöver att vara specialist inom mitt område vill jag gärna lyfta fram fördelarna med att samarbeta med Ahlsell. Vi täcker hela behovet ute hos våra industrikunder där numera svets är en given produktkategori.

Morgan Widén, specialistsäljare Egna varumärken

— Jag har alltid ett lyssnande öra mot marknaden 

Morgan Widén arbetar sedan 2016 som specialistsäljare för Ahlsells egna varumärken med fokus på verktyg och regionerna Mellansverige och nedre Norrland. Han inledde sin karriär som byggnadsarbetare vilket gör det lätt för honom att sätta sig in i kundernas vardag och veta vad de behöver för att göra den lite enklare. Under årens lopp har Morgan dessutom skaffat sig en gedigen kunskap om verktyg då han även arbetat som säljare för några av de ledande varumärkena.

 

— Som specialistsäljare har jag inget eget kundansvar utan blir ofta medbjuden vid kundaktiviteter, butiksevent eller inkopplad när det dyker upp ett specifikt problem ute hos en kund.

 

Morgan utgår från Örebro och är på resande fot flera av veckans dagar. En stor del av tiden ägnar han åt internutbildning av de regionala säljarna som behöver vara uppdaterade kring utbudet av verktyg som ständigt växer med nya produkter. Han deltar i besparingsprojekt där han hjälper kunderna att hitta andra, likvärdiga alternativ till sina befintliga verktyg. Morgan arbetar också bakåt i kedjan tillsammans med produktchefer och Ahlsells sourcingteam där han är en viktig länk i arbetet med att ta fram nya produkter.

 

— Jag har en öppen dialog med våra kunder som gärna delar med sig av sin vardag och berättar hur vi kan stötta dem med våra produkter. Som specialistsäljare har jag ett lyssnande öra mot marknaden och fångar upp om det är någonting som våra kunder saknar eller har synpunkter på. Jag återkopplar sedan till våra produktchefer och sourcingteamet som driver frågorna framåt.

 

Morgan gör sitt bästa för att lyfta Ahlsells egna varumärken där bland annat Ironside ingår. Utmaningen är att få kunderna att bryta gamla vanor, ändra sina köpbeteenden och våga prova någonting nytt.

 

— Det är roligt att arbeta med Ahlsells egna varumärken som har tagit ett stort kliv framåt. Det stärker självförtroendet att komma ut till våra kunder med verktyg som håller vad de lovar och numera har ett väldigt gott renommé.

Andreas Heimdahl, specialistsäljare Infästning

— Jag uppskattar rollen som problemlösare

Andreas Heimdahl har arbetat på Almén Special Fastener i Vänersborg sedan 2015. Företaget förvärvades av Ahlsell 2014 och har gett oss tillgång till både produkter och kompetens inom ett spännande område som är högintressant för de flesta av våra industrikunder. Verksamheten kännetecknas av ett stort personligt engagemang, från tillverkning till snabba och precisa leveranser som alltid uppfyller kvalitetskraven.

 

— Jag uppskattar rollen som problemlösare och att få ta mig an utmaningar med kort varsel. Ingen dag är den andra lik och det är fascinerande att se vilken avgörande betydelse infästning har för våra kunders verksamheter.

Den specialistkompetens som Andreas och hans kollegor besitter är på många sätt en viktig del i Ahlsells strävan att inte bara uppfattas som en traditionell grossist. Alla säljare har egen erfarenhet från verkstadsindustrin. De kan produkterna, känner branschen och vet vilka frågeställningar som kan dyka upp.

 

— Som en del av Ahlsell vill vi sticka ut och tillgodose de mest krävande kunderna med både produkter och kompetens. I vårt sortiment finns verkligen sådant som man traditionellt sett inte hittar hos en vanlig grossist.

Andreas menar att en stor del av företagets framgångar bygger på kunskapen kring produkterna, men också på ett unikt kontaktnät av leverantörer.

 

— Alla industrier har behov av någon form av specialinfästning. Tack vare rätt kompetens och goda relationer med våra leverantörer kan vi hjälpa kunderna att hitta de rätta lösningarna. Ofta behöver de produkterna här och nu vilket innebär att vi behöver vara lösningsorienterade och ibland kunna erbjuda likvärdiga produkter som går snabbt att få hem.

 

Andreas ser en stor potential inom flera områden och vill öka kännedomen om specialinfästning. Det är till exempel inte alla som känner till att man kan erbjuda specialtillverkade produkter som modifieras och kundanpassas efter ritning.

— Vi vill arbeta närmare de andra specialistsäljarna för att komma ut och träffa deras infästningskunder. Det här är en ganska smal nisch där vi verkligen kan bidra till att göra skillnad för våra kunder.

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript