Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2022-12-13

Ahlsell förvärvar Swennex AB

Ahlsell har genom sitt dotterbolag Prevex AB tecknat avtal om att förvärva Swennex AB, som är en välsorterad järnhandel med etablering i Trelleborg. Företaget har 10 medarbetare och omsätter ca 30 MSEK årligen.

Swennex är ett väletablerat bolag med stark lokal anknytning och en stor kundbas, till vilka de tillhandahåller produkter inom hydraulik, industri, verktyg, arbets- och profilkläder samt utrustning för arbete inom park, skog och trädgård. Via sin serviceverkstad och maskinuthyrning hjälper Swennex också sina kunder att göra hållbara val genom återbruk.

Genom förvärvet stärker Prevex och Ahlsell-koncernen sin marknadsposition i och runt Trelleborg, samtidigt som kunderna i båda bolagen erbjuds ett bredare sortiment och ett större tjänsteutbud. Swennex kunder får också tillgång till Ahlsells suveräna logistikutbud.

Tillträde av förvärvet är planerat att ske i början på januari 2023.

För ytterligare information kontakta:
Claes Seldeby, VD och Koncernchef, Ahlsell AB
08-685 70 00, claes.seldeby@ahlsell.se

 

Ahlsell finns där människor bor, arbetar och lever sina liv. Som ledande distributör av teknisk installation driver vi tillsammans med våra kunder utvecklingen för de som tillverkar, installerar, bygger, reparerar och underhåller. Med ett brett sortiment av hållbara produkter och tjänster, vår specialistkunskap och med logistik i världsklass är det vårt jobb att göra våra professionella kunders vardag enklare.

Med en omsättning på drygt 40 miljarder SEK, drygt 6 000 anställda, över 240 butiker och tre centrallager i Norden, gör vi allt för att uppfylla vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs.

För mer information besök www.ahlsell.com

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript