Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2018-04-19

Ahlsell förvärvar norsk distributör inom verktyg, PSU och marin

Ahlsell Norge AS har tecknat avtal om att förvärva Sentrum Motor och Verktøy AS (SMV) med en årlig omsättning om cirka 40 MNOK.

SMV har en stark position inom verktyg, PSU (personlig skyddsutrustning) och marin i Finnmark, som ligger i norra Norge. SMV har 9 anställda och en bred kundbas med kunder inom bygg, infrastruktur och havsbruk.

"I dag erbjuder vi endast produkter inom El-segmentet till kunderna i regionen. Genom förvärvet av SMV kommer vi att få ett starkt fotfäste inom Verktyg & Förnödenheter och vi förbättrar samtidigt våra förutsättningar för tillväxt inom VVS.”, säger Rune Flengsrud, Landschef i Norge.

Ahlsell, med sin tydliga strategi för att erbjuda kunderna ett brett produktutbud inom VVS, El och Verktyg & Förnödenheter, har konsekvent ökat sin närvaro i Norge de senaste åren.

"Hittills har vår strategi med ett brett produktutbud och lokal närvaro varit framgångsrik. Proffsen i den snabbväxande regionen Finnmark kan nu se fram emot ett ännu bredare sortiment.", fortsätter Rune.

Tillträde planeras ske under maj. Förvärvet förväntas ha en marginell positiv påverkan på koncernens resultat 2018.

 

Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter drygt 27 miljarder SEK och är noterat på Nasdaq Stockholm. De tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med cirka 5 500 medarbetare, över 220 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Pressmeddelande, 19 april 2018

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript