Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Hallsbergs anläggningar

Nyfiken på vad som händer på varje avdelning inne i logistikcentrum? Här berättar vi mer om bland annat ankommande gods, automatisk smågodslagring, plockning och packning av gods, Tryckt & Klart och utlastning och transport.

Det är här, i Hallsbergs hallar, som det händer. Här jobbar runt 700 personer, nästan dygnet runt för att se till att våra kunder får rätt varor, i rätt tid och på rätt plats. En logistik i världsklass, helt enkelt.

Ankommande gods

Det är här det fysiska flödet startar i Hallsberg. Ungefär 100 lastbilar motsvarande 500 ton gods går igenom den här anläggningen varje dag. Största delen av arbetet i Hallsberg sker manuellt med plock med truck. Varje artikel har därför en fast definierad plockplats och buffertvolymerna lagras flytande för att vi ska kunna utnyttja optimerandet av lagret.

Automatisk smågodslagring

Under de senaste åren har vi satsat hårt på utökad automation. Syftet med våra automationsanläggningar är att öka både kapacitet och effektivitet. Den största av våra automationsanläggningar är den som vi använder för att lagra och plocka vårt smågods. Här producerar vi ungefär 42% av den totala volymen i Hallsberg.

Hissautomater

I Hallsberg har vi 35 stycken hissautomater, som även de är en del av vår automationsutrustning. Här hanterar vi de absolut minsta artiklarna och även sortiment som är lite mindre frekvent.

Tryckt & Klart

Arbetskläder och personlig skyddsutrustning är ett start växande produktsegment för oss på Ahlsell. På den här avdelningen plockar vi och förädlar yrkeskläder. Det sker genom logotypetryck, broderi eller namntryck. Just nu profilerar vi ungefär 400 000 plagg varje år.

 

Vill du också stärka ditt varumärke och känsla av laganda bland dina medarbetare? Läs mer om vår tjänst Tryckt & Klart här!

Plockning och packning av smågods

Här sker plock- och packningsarbetet på våra 26 stationer. Konceptet i den här anläggningen bygger på att godset ska serveras till plockaren istället för att plockaren ska stå på en truck och åka runt i lagret för att hämta godset. På så sätt vinner vi tid och effektivitet.

Tillverkning och montering

Här erbjuder vi skräddarsydda lösningar till våra kunder, som olika typer av sampackslösningar till exempel. Allt för att våra kunder ska få det så enkelt som möjligt när de gör sitt jobb.

Utegård

Här ute lagrar vi gods som är väderbeständigt och av lite större karaktär. Plocket här ute sker på exakt samma sätt som inne i huvudlagret.

Sortering

När plockarna är färdiga med plock och pack ska de färdiga paketen transporteras till utlastningstytan. De mindre paketen transporteras via transportbanor och sorteras automatiskt på vår sorteringsanläggning. Större gods hamnar på våra pallytor.

Utlastning & transport

Här hamnar allt gods efter att de plockats och packats. De som arbetar här ansvarar för att godset sorteras och lastas på rätt bil. Från Hallsberg sprids godset sedan till olika omlastningsterminaler runt om i Sverige. Där lastas bilarna, godset sorteras upp och sändningarna görs klara för slutdistribution till kund. Merparten av våra fjärrtransporter och sortering sker på kvällen och natten. Allt för att vi ska kunna erbjuda våra kunder en sen stopptid och för att godset ska kunna köras ut till våra kunder redan på morgonen dagen efter order. Ledtiderna idag är oftast under 24 timmar från beställning till leverans!

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript