Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2023-10-09

Ahlsell investerar i sin norska logistikverksamhet

En stark framtidstro och ytterligare tillväxtambitioner är grunden för Ahlsells beslut om en stor investering i den norska logistikverksamheten.

Ahlsells logistikcenter i Gardermoen är hjärtat i koncernens norska verksamhet. Dagens anläggning omfattar över 100 000 kvadratmeter med en hög grad av automation. Med 250 medarbetare är Ahlsell en betydande arbetsgivare i kommunen.

Sedan etableringen av logistikcentret i Gardermoen under 2010 har Ahlsell haft en stark tillväxt. För att hantera ytterligare tillväxt kommer Ahlsell etablera en ny anläggning i samma geografiska område, i Holmenga i Eidsvoll kommun. Den nya anläggningen kommer att omfatta 160 000 kvadratmeter och ha kapacitet att hantera en fördubbling av dagens volym.

Genom att bygga nytt möjliggörs ytterligare förädling av effektiva produktionsmetoder anpassade till dagens tekniska möjligheter. En annan viktig aspekt är att ambitionen med den nya anläggningen är att den ska kunna producera mer energi än den förbrukar. Arbetet pågår redan på tomten och det nya logistikcentret är planerat att kunna tas i bruk vid årsskiftet 2026/27.

"Vi fortsätter att bygga vidare på vårt framgångsrecept och säkrar expansionen för ett fortsatt offensivt Ahlsell. Genom att utveckla verksamheten i Holmenga skapar vi ytterligare mervärden för våra kunder och leverantörer. Det är ett beslut som ligger i linje med vårt kundlöfte att förenkla våra kunders vardag", säger Runar Hansesætre, VD för Ahlsell Norge.

Logistic Contractor AS har givits i uppdrag att bygga anläggningen och ett 15-årigt hyresavtal har ingåtts. Hyran uppgår årligen till ungefär 80 miljoner NOK. Utöver detta kommer Ahlsell investera 400 miljoner NOK i utrustning.

För ytterligare information kontakta:
Claes Seldeby, VD och Koncernchef, Ahlsell AB
08-685 70 00, claes.seldeby@ahlsell.se

 

Ahlsell finns där människor bor, arbetar och lever sina liv. Som ledande distributör av teknisk installation driver vi tillsammans med våra kunder utvecklingen för de som tillverkar, installerar, bygger, reparerar och underhåller. Med ett brett sortiment av hållbara produkter och tjänster, vår specialistkunskap och med logistik i världsklass är det vårt jobb att göra våra professionella kunders vardag enklare.

Med en omsättning på ca 50 miljarder SEK, nästan 8 000 medarbetare, över 300 butiker och fyra centrallager, gör vi allt för att uppfylla vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs.

För mer information besök www.ahlsell.com

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript