Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2017-04-11

Ahlsell förvärvar CJ Järn & Maskin

Ahlsell har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i CJ Järn & Maskin AB. Bolaget omsätter cirka 47 MSEK och har 18 anställda.

Familjeföretaget CJ Järn & Maskin grundades 1870 och har ett brett järnhandelssortiment omfattande verktyg, maskiner, personlig skyddsutrustning och industriförnödenheter till proffsmarknaden. Verksamheten bedrivs i Vårgårda, med filial i Vara. CJ Järn & Maskin har en stark ställning i regionen med kunder inom främst industrisektorn. Bolaget har fram till oktober 2016 varit en fristående partner inom Tools.

”Förvärvet av CJ Järn & Maskin tillför intressanta kunder samtidigt som det stärker vår position i regionen. Butiken i Vårgårda ska byggas om till en Ahlsellbutik och erbjudandet kompletteras med Ahlsells övriga sortiment inom VVS och El. Vi ser goda möjligheter till korsförsäljning mot främst industrikunder.”, säger Johan Nilsson, vd och koncernchef i Ahlsell AB (publ).

Tillträde beräknas ske i början på maj och förvärvet förväntas ha en marginell positiv påverkan på Ahlsells resultat per aktie för 2017.

För ytterligare information kontakta:
Johan Nilsson, vd och koncernchef, Ahlsell AB (publ), 08-685 70 00
Anna Oxenstierna, Investor relations, 0708-15 84 85

 

Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Vårt unika erbjudande omfattar över en miljon produkter och lösningar. Vi omsätter cirka 25 miljarder SEK och 97 procent av intäkterna kommer från våra tre huvudmarknader Sverige, Norge och Finland. Med cirka 5 000 medarbetare, över 200 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs.

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript