Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2022-10-25

Ahlsell fortsätter investera i Logistikcentrum Hallsberg

En stark framtidstro och ytterligare tillväxtambitioner ligger bakom Ahlsells beslut om ännu en stor investering i det svenska logistikcentrumet i Hallsberg. Inom kort inleds arbetet med att expandera genom att etablera en ny site i närheten av den befintliga logistikverksamheten.

Ahlsells logistikcentrum i Hallsberg är hjärtat i koncernens svenska verksamhet. Det är ett av Europas största i sitt slag och även en av Nordens viktigaste knutpunkter för transporter. Anläggningen omfattar cirka 235 000 kvadratmeter och med 1 000 medarbetare är Ahlsell den största privata arbetsgivaren i kommunen. Sedan det förra större investeringsprojektet kommunicerades 2015 har den hanterade försäljningsvolymen i Hallsberg nästan fördubblats.

Nu har styrelsen fattat beslut om att ytterligare satsa och utveckla logistikverksamheten i Hallsberg. Den här gången handlar det om att expandera genom att etablera en ny site helt nära den befintliga logistikverksamheten. Bakgrunden är en stark framtidstro och ytterligare tillväxtambitioner både kring kapacitet och kunderbjudande.

  • Vi fortsätter att bygga vidare på vår framgångsresa och säkerställer expansionsutrymme för ett fortsatt offensivt Ahlsell. Genom att utveckla verksamheten i Hallsberg skapar vi ytterligare mervärden för våra kunder och leverantörer. Det är ett beslut som går i linje med vårt kundlöfte att förenkla våra kunders vardag, säger Mikael Sundström, vd för Ahlsell Sverige AB.

Under de senaste åren har Ahlsell investerat i sin logistikorganisation som anpassats till fortsatt tillväxt och nya processer i verksamheten. Man har även gjort en rad materiella investeringar som stöttar de operativa processerna.

  • Det känns väldigt roligt att vi fortsätter satsa på vår effektiva logistikverksamhet i Hallsberg vilket öppnar upp för nya möjligheter till utveckling och förbättring. Efter det senaste investeringsbeslutet om att bygga en ny site i Hallsberg inleds nu arbetet med projektering och upphandling. Målsättningen är att vi ska kunna sätta spaden i marken så fort som möjligt, säger Daniel Johansson, logistikdirektör Ahlsell Sverige AB.

Investeringen uppgår till cirka 1 miljard SEK, varav 800 MSEK i byggnader och mark samt 200 MSEK i utrustning. Projektet beräknas vara genomfört i mitten av 2024.

För ytterligare information kontakta:
Mikael Sundström, vd Ahlsell Sverige AB
08-685 70 00, mikael.sundstrom@ahlsell.se

Daniel Johansson, logistikdirektör Ahlsell Sverige AB
08-685 70 00, daniel.johansson@ahlsell.se

 

Ahlsell finns där människor bor, arbetar och lever sina liv. Som ledande distributör av teknisk installation driver vi tillsammans med våra kunder utvecklingen för de som tillverkar, installerar, bygger, reparerar och underhåller. Med ett brett sortiment av hållbara produkter och tjänster, vår specialistkunskap och med logistik i världsklass är det vårt jobb att göra våra professionella kunders vardag enklare. Med en omsättning på drygt 40 miljarder, drygt 6 000 anställda, över 240 butiker och tre centrallager i Norden, gör vi allt för att uppfylla vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs.

För mer information besök www.ahlsell.com

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript