Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Verkstadsindustri

Industrin står inför omvälvande förändringar inom bland annat hållbarhet, digitalisering och effektivisering. För att svensk verkstadsindustri fortsatt ska vara konkurrenskraftig måste industrin ständigt utvecklas inom dessa områden. Vi måste alla ta ansvar för en hållbar framtid. Ahlsell har lösningar och flertalet produkter för att fortsätta utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle.

Vi förstår vikten av att svensk industri inte får stagnera!

Vår kunskap om industrins utmaningar är djup. Ahlsell har levererat produkter och lösningar under många år till ledande industrier. Vi sätter industrins behov att snabbt få fram specifika produkter vid stopp lika högt som att hjälpa till med behovet av att effektivisera varje moment i industrin. Ahlsell kan leverera en bredd av produkter för att få ekonomi i underhåll och tillverkningsprocess. Vi har både produkter och tjänster som möjliggör våra kunders digitaliseringsresa inom Industri 4.0. Ahlsell jobbar också med specialister inom flera viktiga områden för industrin. Vår vision lyder ”Vi bygger ett mer hållbart samhälle”. Vi vet att tillsammans med våra kunder så kan vi uppnå detta mål. För vår gemensamma framtids skull. 


 

Specialisering

Vi har även specialister inom Automation, Arbetsplats, Belysning, Hälsa & Säkerhet, Infästning, Kullager & Transmission, Rör & Armatur, Svets samt Verktyg.   

Effektivisering

Effektivisering är en förutsättning för att industrin ska fungera, därför har vi lokal närvaro, stor säljkår, effektiva förrådslösningar, en miljon produkter inom koncern och pålitliga leveranser.   

Digitalisering

Ahlsell har ett starkt digitalt tjänstepaket med EDI-lösningar, PunchOut, för både webb och app. Detta kan kompletteras kunders digitaliseringsresa med produkter inom automation, Internet of Things, E-mobility och belysning.


 

Minskad miljöpåverkan

Ahlsell har länge varit ett förstaval för många industrier tack vare vårt stora utbud och vår expertkunskap. Vi har alltid satt en stolthet i att göra våra kunders vardag enklare. Idag krävs det mer. Vi behöver kunna leverera bättre än någonsin, samtidigt som vi minimerar vår påverkan på klimatet och så långt det bara är möjligt säkerställer att våra varor tillverkas med hänsyn till mänskliga rättigheter och miljö. Att jobba med hållbarhet är ett långsiktigt och kontinuerligt arbete som spänner över hela vår organisation. Vi är stolta över att, som en av de största aktörerna, visa vägen till ökad hållbarhet.


 

Vi gör det enklare att vara proffs

För att kunna hjälpa våra kunder har vi specialister inom flera områden. Här möter du några av våra specialister. Ta gärna del av vad de kan göra för dig!


 

Effektiv produktion

Alla industrier strävar efter att bli mer effektiva. Både när det gäller att bli mer energieffektiva men även effektiva i den dagliga produktionen. Ahlsell är en trygg partner som inte bara tillhandahålla olika effektiva lösningar som förrådsdrift och anpassade transporter, utan dessutom kan erbjuda sina kunder en miljon produkter i koncernen. Ahlsell har över 4000 leverantörer i sin portfölj. Detta medför mycket effektiva varuflöden. Med cirka 130 butiker från norr till söder är vi dessutom alltid nära. Våra kunder har en kontaktperson som hjälper dem fram till rätt produkt eller lösning. Behövs specialister i olika projekt så har vi även dessa i bolaget. Kort sagt: Vårt jobb att göra ditt enklare.


 

Industri 4.0

Den fjärde industriella revolutionen eller Industri 4.0 är en samlande term för en rad teknologier och koncept inom automation, processindustriell IT och tillverkningsteknologier. Konceptet har koppling till Internet of Things (IoT) och innebär att varje produkt i produktionskedjan har med sig information om vart den ska och hur. Målet är bland annat en produktion med kortare omställnings- och ledtider, färre antal fel och mer flexibilitet. Hos Ahlsell finns produkter och tjänster som möjliggör industrins digitaliseringsresa. Vi kan bland annat erbjuda automationslösningar och produkter inom IoT.

Intervju med marknadschef Johan Wåhlén Grip

Läs vår intervju med marknadschef Johan Wåhlén Grip där han redogör för hur Internet of Things (IoT) öppnar nya möjligheter för Ahlsells kunder. Ahlsell hoppas med IoT kunna hjälpa sina kunder till stora kostnadsbesparingar genom nya smarta tjänster och varor.

 

 


 

Projektpärm

Med vår digitala projektpärm förenklar vi ditt arbete när du behöver sammanställa och avsluta ett projekt. Den dokumenterar kontinuerligt och automatiskt åt dig under arbetets gång. Beställda produkter samlas i en lista, där du smidigt kan ta fram all den informationen du behöver – när du vill.


 

Logistik i världsklass

Logistikcentrum i Hallsberg är hjärtat av Ahlsells svenska verksamhet. Ungefär 90 000 kvadratmeter är under tak. Med cirka 120 000 produkter är lagret ett av de största i Europa. Centrallagret är även en av Nordens viktigaste knutpunkter för transporter. Här arbetar runt 1100 personer, nästan dygnet runt för att våra kunder ska få rätt varor, i rätt tid och på rätt plats.

 

Vårt skräddarsydda informationssystem möjliggör stor precision i logistikarbetet. Vi kan därför erbjuda våra kunder att styra, planera och fylla på lokala lager. En tjänst som möjliggör leveransoptimering, förbättrad tillgänglighet och minskade led- och stopptider. Vi arbetar ständigt för att konsolidera produkter och ta över leverantörer för att därefter leverera på ett mer hållbart sätt till våra kunder.

 

Avfall och återvinning

Avfallshanteringssystemen i Norden är välutvecklade och Ahlsell anlitar professionella företag för att hantera vårt avfall som främst består av olika typer av förpackningsmaterial.

 

Trots en relativt god återvinningsgrad strävar vi hela tiden efter att minska vår förbrukning av förpackningsmaterial och bli bättre på återbruk. ​Inom ramarna för detta område jobbar vi bland annat med att minska emballagestorlekar, använda plastfilm av förnybara material. Ahlsell har under flera år använt sig av ett pantsystem för att cirkulera de tusentals lastpallar som varje år passerar in och ut i Hallsberg.

 


 

Tjänster & service

Vad är viktigt i din vardag? Och vilka tjänster skulle underlätta den? Många bollar i luften och snabba men viktiga beslut är en stor del av mångas arbetsdagar. Vi förstår vilka utmaningar som du har i din vardag och har tagit fram en rad anpassade tjänster som gör det enklare att få ihop helheten. Logistiksäkerhet och förrådsdrift är några av tjänsterna vi erbjuder för att du ska få en effektivare och säkrare arbetsplats – helt enkelt tjänster för smidigare dagar på jobbet.

 


 

Komplett sortiment

Ta del av vårt sortimentserbjudande inom industri.


 

Mer för dig inom Verkstadsindustri

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript