Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2011-07-04

Ahlsell köper NEA Elmateriel

Ahlsell och Närkes Elektriska AB (NEA) har slutit ett avtal innebärande att Ahlsell förvärvar aktierna i NEA Elmateriel AB, ett av NEA helägt dotterbolag.

NEA Elmateriel AB är en elgrossist som omsätter cirka 850 MSEK med etableringar på ett 40-tal orter i Sverige. Kunderna är i huvudsak industriföretag.

Med detta förvärv stärker vi Ahlsells närvaro och position inom sortimentet elmateriel i Sverige påtagligt. Våra verksamheter kompletterar varandra väl och vi ser den kombinerade enheten som en stark plattform för fortsatt expansion säger Göran Näsholm, koncernchef för Ahlsell AB.

Per Sjöstrand, VD för NEA-gruppen, säger i en kommentar att man valt att sälja verksamheten till Ahlsell, efter en konkurrensutsatt process med ett flertal intressenter, där Ahlsell totalt sett presenterat det bästa erbjudandet. Priset har förvisso varit en viktig faktor men avgörande har också varit Ahlsells vilja och förmåga att vara en proaktiv framtida partner för NEA-gruppens ägares (holländska Imtech N.V.) nordiska verksamheter inom El och VVS området.

Ett slutligt avtal förutsätter konkurrensverkets godkännande.

Frågor med anledning av denna information besvaras av Göran Näsholm, koncernchef, telefonnummer 0708-23 71 00, e-post goran.nasholm@ahlsell.se.


Ahlsell är det ledande tekniska handelsbolaget i Norden inom installationsprodukter, verktyg och maskiner. Ahlsell erbjuder professionella användare ett brett sortiment av varor och kringtjänster inom produktområdena VVS, El, Verktyg & Maskiner och Kyl. Koncernen har en årlig omsättning om ca 20 miljarder SEK och ca 4 500 anställda.

 

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript