Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2021-09-28

Ahlsells hållbarhetsarbete belönas med guld av EcoVadis

För sjätte året i rad har Ahlsells hållbarhetsarbete utvärderats av analysföretaget EcoVadis. I år nåddes en ny milstolpe när Ahlsell för första gången belönades med guld som ett erkännande av företagets fokuserade arbete för att göra det enklare att bygga ett mer hållbart samhälle.

- Ett guld i EcoVadis innebär att vi stärker vår position som en mer hållbar partner till våra kunder. Även för våra leverantörer är det en trygghet att veta att vi nått guld. Det betyder att vi kompletterar deras fokus på hållbarhet och kan ge ett starkare erbjudande till våra gemensamma slutkunder, säger Ahlsells inköpsdirektör Karolina Hagberg Chinell.

EcoVadis globala nätverk har hittills analyserat mer än 75 000 företag som bedöms och ges poäng från 0 till 100. Bedömningen bygger på 21 kriterier inom områdena miljö, HR inklusive medarbetarrättigheter, etik och hållbara inköp. I år höjde sig Ahlsell 12 punkter – från 56 till 68 av sammanlagt 100 möjliga poäng.

- Utöver att EcoVadis ger våra kunder en objektiv tredjepartsvärdering av vårt hållbarhetsarbete så får vi själva en tydlig bild av hur vi kan bli ännu bättre. Resultatet markerar startskottet för nya förbättringsprojekt och är ett bra verktyg för att uppmärksamma svagare områden eller eventuella luckor i vår hållbarhetsstrategi, säger Joakim Kämpe, hållbarhetsutvecklare på Ahlsell.

Resultatet 2021 innebär att Ahlsell placerar sitt hållbarhetsarbete bland de bästa två procenten i sin kategori.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Karolina Hagberg Chinell
Inköpsdirektör och ESG-ansvarig, Koncern
Ahlsell AB
E-post: karolina.hagberg.chinell@ahlsell.se
Telefon: +46 705 82 76 82

Ahlsell finns där människor bor, arbetar och lever sina liv. Som ledande distributör av teknisk installation driver vi utvecklingen tillsammans med yrkesproffs som tillverkar, installerar, bygger, reparerar och underhåller. Med ett brett sortiment av hållbara produkter och tjänster, vår specialistkunskap och med logistik i världsklass är det vårt jobb att göra proffsens vardag enklare. Med 5 700 anställda, över 240 butiker och tre centrallager i Norden, gör vi allt för att uppfylla vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs.

För mer information besök www.ahlsell.se

Länk till video Ahlsells hållbarhetsarbete belönas med guld av EcoVadis (lång version)
https://www.youtube.com/watch?v=upafALahZuA

Länk till video Ahlsells hållbarhetsarbete belönas med guld av EcoVadis (kort version)
https://vimeo.com/613591154/3cb1a393a8


 

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript