Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2010-04-20

Ahlsell presenterar satsning på energieffektivisering för ledande energipolitiker

Anna Kinberg Batra, Moderaternas energipolitiska talesperson och EU-nämndens ordförande, har informerats om Energieffektiv - Ahlsells satsning på information, rådgivning och energibesparande produkter.

- Initiativ som underlättar för företag och konsumenter att uppnå klimatmålen är viktigt. Jag uppmuntrar sådana projekt, säger Anna Kinberg Batra.

 

 

Potentialen till energibesparingar genom Ahlsells satsning bedöms vara stor, minst 20 %. Samverkan underlättas mellan samhällets långsiktiga miljömål och den enskilda fastighetsägarens intresse till förbättrad lönsamhet.  

 

I mötet i riksdagen samtalade Anna Kinberg Batra och Ahlsells chef för affärsprocesser, Jonny Eriksson, om möjligheterna till energibesparingar. Kapital frigörs ur energislösande anläggningar och arbetstillfällen skapas för installatörer. Andra effekter är förbättrad lönsamhet för Industrin och fastighetsägaren. Samtidigt gynnas miljön.

 

- Det är viktigt att uppmärksamma att det finns teknik tillgänglig som kan effektivisera energianvändningen och därmed omvandla resurser till samhällsnytta. Resurser som annars slösas bort, säger Anna Kinberg Batra.

 

- Genom vår storlek och bredd kan Ahlsell ta ett helhetsgrepp inom energieffektivisering. Det minskar till exempel risken att ventilations-, värme-, belysning- och kylsystemen motverkar varandra, vilket tyvärr är ett vanligt problem. Att se till helheten i fastigheten gör att Ahlsell har en stor potential att åstadkomma förändring, säger Jonny Eriksson.

 

Trots allt finns det en ökande insikt i Sverige om att bli bättre på att hushålla med energin. Dessutom har majoriteten av EU:s medlemsstater enats om att minska energikonsumtionen med 20 % till år 2020 via ökad energieffektivisering.

 

- Men än så länge saknas tydliga riktlinjer och lagstiftning för hur det uppställda målet med en minskad energikonsumtion i Sverige ska uppnås. Ahlsell vill inte vänta på förändringarna, vi vill gå före och visa vägen, avslutar Jonny Eriksson.

 

 

 

 

För mer information var god kontakta Jonny Eriksson, chef affärsprocesser,

0733-25 47 93 eller försäljningsdirektör Mikael Falk, 08-685 59 40. Bilder från mötet finns tillgängliga på www.ahlsell.se/energieffektiv

 

Ahlsell är det ledande tekniska handelsbolaget i Norden inom installationsprodukter, verktyg och maskiner. Ahlsell erbjuder professionella användare ett brett sortiment av varor och kringtjänster inom produktområdena VVS, El, Verktyg & Maskiner och Kyl. Koncernen har en årlig omsättning om

ca 20 miljarder SEK och ca 4 500 anställda.

 

Besök www.ahlsell.se samt www.energieffektiv.com för mer information.

 

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript