Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

IoT med Johan Wåhlén Grip

— IoT öppnar nya möjligheter för alla våra kunder

Internet of Things, IoT, är tekniken som gör det möjligt att koppla upp produkter, maskiner och anläggningar och låta dem mäta, samla in, skicka och agera på data i sin kommunikation med omgivningen – Vi vill hjälpa fler att förstå fördelarna och komma i gång med IoT i sina verksamheter. Det behöver varken vara komplext eller svårt, säger Johan Wåhlén Grip som är marknadschef för affärsområdet Mobile telecom & IoT.

Vi går mot en framtid där fler och fler produkter och system i vår vardag kommer att vara uppkopplade i värdeskapande system, både privat och på våra arbetsplatser. Det förändrar våra arbetssätt inom många områden och kommer förhoppningsvis effektivisera många verksamheter. Inom verkstadsindustrin finns det till exempel en stor potential för energieffektivisering där Ahlsell kan vara behjälplig i arbetet med att hitta skräddarsydda lösningar. Och det behöver inte innebära stora och dyra investeringar. Med förhållandevis enkla applikationer kan vi hjälpa våra kunder spara både energi och pengar.

— Från Ahlsells sida tror vi stenhårt på IoT. Att få tillgång till detaljerad information innebär att våra kunders verksamheter kan effektiviseras och förbättras och gör det dessutom enklare att ta snabbare och mer exakta beslut, säger Johan Wåhlén Grip.

 

Varje verksamhet har sina behov

Ofta handlar det om att hitta rätt ingångar till de enkla besparingarna. Att titta och lyssna på ventilationen, tryckluften, pumparna och se över temperatur och belysning. I många verksamheter finns det utrustning som är i gång fast den kanske egentligen inte behövs.

— Vi vill skapa en medvetenhet hos våra kunder hur man faktiskt kan spara energi. Det kan handla om något så enkelt som att släcka ljuset eller schemalägga sin energiförbrukning på ett sätt som man kanske inte har tänkt på. Verkstadsindustrin är komplex där varje enskild verksamhet har sina behov. Lösningarna behöver därför bli ganska individuella, säger Johan Wåhlén Grip.

 

Börja smått och skala upp

Ahlsell är redan en stark leverantör inom IoT och ligger i framkant med både de rätta lösningarna och den rätta kompetensen. Vi har scannat av marknaden och samarbetar med många spännande aktörer inom IoT som erbjuder intressanta lösningar och olika typer av konnektivitet. Målsättningen är hjälpa kunderna att komma i gång i arbetet med att bygga upp lösningar som stödjer varandra under ett och samma paraply. Rekommendationen är att börja smått och sedan skala upp.

— Det fina med IoT är att alla våra kunder på ett eller annat sätt har nytta av det i sina verksamheter. Rätt använd kan tekniken bidra till samhällsnytta och hjälpa oss att använda våra resurser på ett smartare, mer effektivt och hållbart sätt. Oavsett engagemang eller storlek på plånbok, är vi på Ahlsell villiga att ta ett första steg tillsammans för att uppnå en förändring i rätt riktning, avslutar Johan Wåhlén Grip.


Fakta – Internet of Things, IoT

IoT är ett samlingsbegrepp för den tekniska och digitala utvecklingen som innebär att maskiner, fordon och andra föremål får sensorer. Det gör att de kan kommunicera med varandra, dela data och uppfatta omvärlden omkring sig. Detta kommer i sin tur att leda till stora kostnadsbesparingar samt nya smarta tjänster och varor.

Källa: Forskningsprogrammet Internet of Things Sverige


 

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript