Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2018-12-17

Ahlsell förvärvar finskt bolag inom industriautomation

Ahlsell Oy har tecknat avtal om förvärv av PJ-Control Oy, ett företag med inriktning mot elindustriautomation, med en årlig omsättning om cirka 7,5 MEUR.

PJ-Control är ett bolag med starkt fäste i Helsingforsområdet, med försäljning till kunder främst inom industrisegmentet, samt underhålls- och maskinproduktionsleverantörer. PJ-Control har femton anställda i sin filial i Vanda.

"Detta förvärv stärker Ahlsells position inom elautomation i Finland och ger våra kunder i området ännu högre tillgänglighet till vårt breda sortiment av produkter och tjänster.", säger Mika Salokangas, verksamhetschef för Ahlsell i Finland.

Tillträde planeras ske under januari 2019 och förvärvet förväntas få en marginell positiv påverkan på koncernens resultat 2019.

PJControl Oy

För ytterligare information kontakta:
Karin Larsson, Chef för IR och extern kommunikation
08 685 59 24, karin.larsson@ahlsell.se

Johan Nilsson, VD och Koncernchef, Ahlsell AB
08 685 70 00, johan.nilsson@ahlsell.se

Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter drygt 30 miljarder SEK och bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm. De tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med cirka 5 800 medarbetare, över 230 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Pressmeddelande, 17 december 2018

 

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript