Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2018-10-18

Ahlsell vinner logistikuppdrag för bygget av Karlatornet i Göteborg

Ahlsell har vunnit uppdraget att hantera bygglogistiken för bygget av Nordens högsta byggnad, Karlatornet.

Karlatornet, som kommer att byggas i den nya stadsdelen Karlastaden i Göteborg, kommer att ha 73 våningar och bli 245 meter högt. Inflyttningarna i tornet förväntas påbörjas år 2021 och det nya området är planerat att stå klart några år senare.

Avtalet omfattar logistiklösningen för hela projektet, vilket innebär att Ahlsell kommer att ha runt 40 personer involverande i logistiken under projektets löptid. För Ahlsell kommer projektet att löpa med full fart från och med 2020, med en successiv uppstart under 2019.

Det är Serneke Bygg AB som är beställare och för dem var det självklart att hitta en samarbetspartner med kompetens och innovativt tänkande kring komplexa logistikflöden.

”Vi ska bygga högt på en mycket begränsad yta. Vi på Serneke har tidigt i vår projektering identifierat de logistiska utmaningarna i detta. Det logistikkoncept som vi planerat för har nu förfinats ytterligare med hjälp av Ahlsells kompetens. Med deras erfarenhet av komplexa flöden och engagemang i bygglogistik så var det naturligt att välja dem som samarbetspartner i utförandet av denna logistikentreprenad.”, säger Conny Segerdahl, Platschef Karlatornet, Serneke Bygg AB.

Ahlsell har en lång erfarenhet av effektiva och hållbara logistiklösningar så en effektiv byggplatslogistik har varit på agendan länge. De senaste tre åren har företaget jobbat än mer fokuserat med att definiera och sälja tjänsten.

”Det finns studier som visar att en montör bara hinner montera 30-40% av tiden. Resten av tiden går åt till att vänta, leta eller hämta material. I dessa tider med resursbrist och krav på kostnadseffektivitet finns det en stor uppsida för kunderna att få rätt saker, på rätt plats och i rätt tid.”, säger Fredrik Bergegård, Försäljningschef för Ahlsell Sverige.

Tjänsten ”effektiv bygglogistik” står idag endast för en liten del av Koncernens omsättning, men potentialen bedöms vara stor.

”Vi är övertygade att effektiv bygglogistik är framtidens sätt att bygga då fördelarna är så många. Kunden minskar totalkostnaden för projektet samtidigt som risken för projektförseningar minskar. Det är också ett hållbart byggande eftersom färre lastbilar med hög fyllnadsgrad minskar utsläppen av växthusgaser. Ytterligare en fördel är att det blir färre arbetsplatsolyckor då byggmaterial inte förvaras på byggplatsen innan det behövs i produktionen.”, fortsätter Fredrik.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra kontraktets omfattning. Avtalets lönsamhet för Ahlsell ligger i linje med Koncernens.

För ytterligare information kontakta:
Karin Larsson, Chef för IR och extern kommunikation
08 685 59 24, karin.larsson@ahlsell.se

Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter drygt 29 miljarder SEK och bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm. De tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med cirka 5 800 medarbetare, över 230 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Pressmeddelande
Stockholm den 18 oktober 2018

 

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript