Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2018-11-15

Ahlsell rustar sig för att ta sprinkler ut i Norden

Ahlsell har sedan flera år satsat på sprinkler i Norden, bland annat genom flera förvärv i Finland och Norge. I november 2017 förvärvade Ahlsell Pre-Pipe Construction AB i Sverige, för att bredda sin verksamhet inom prefabricerar rillade rörsystem till sprinkler mot kunder inom VS och Industri. Prefabricering är en växande och modern teknik för att skapa effektiva och säkra rörsystem för sprinkler och VS installationer.

Denna teknik har börjat få fäste i Norden även om många andra länder i Europa och Nordamerika ligger långt före i utvecklingen. Vi ser nu en hög tillväxt och vill säkerställa att våra kunder snabbare och mer kostnadseffektivt kan installera rillade rörsystem även i Norden, säger Per Slagbrand, Segmentschef Sprinkler på Ahlsell Sverige AB.

Stor tidsbesparing för våra kunder

Systemet bygger på rillade rör och rördelar, vilket ger en betydligt kortare installationstid än svetsning, gängning och lödning. Detta innebär en stor tidsbesparing och gör det enklare för våra kunder i sin vardag, säger Johan Stille, Divisionschef inom VS och Kyl på Ahlsell Sverige AB.

Det är av den anledningen som Ahlsell nu väljer att satsa vidare och har därför tecknat ett hyresavtal i Rörvik på en ny industrilokal som kommer att mer än fördubblar produktionskapaciteten. Ahlsell investerar också i en helt ny maskinpark för att kunna effektivisera och utveckla produktionen av prefabricerade rörsystem för hela Norden. Satsningen innebär även anställning av ytterligare personal till fabriken i takt med att verksamheten skalas upp. Inflyttning sker redan i januari 2019.

För ytterligare information kontakta:

Johan Stille Divisionschef VS & Kyl, johan.stille@ahlsell.se, 0709-30 40 70

Per Slagbrand Segmentschef Sprinkler, per.slagbrand@ahlsell.se 0722-54 28 41

 

Ahlsell Sverige är den ledande distributören av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Företagets kundlöfte ”Ahlsell gör det enklare att vara proffs” uppfylls genom ett unikt erbjudande som omfattar över en miljon artiklar och lösningar. Ahlsell Sverige, med drygt 3 000 medarbetare, över 100 butiker och ett centrallager i Hallsberg, är ett affärsområde inom Ahlsell-koncernen som är noterad på Nasdaq Stockholm.

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript