Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

2016-06-27

Ahlsell förvärvar Prevex

Ahlsell har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Prevex AB. Bolagets omsättning 2015 uppgick till cirka 350 MSEK.

Prevex är en specialiserad järnhandel för proffs och har en stark marknadsposition i Göteborg och Malmö med tre välbelägna butiker. Bolaget har 102 anställda och säljer främst till lokala bygg- och uthyrningsföretag.

”Göteborg och Malmö med omnejder är viktiga tillväxtmarknader för Ahlsell och förvärvet stärker vår position i dessa regioner. Prevex har haft en framgångsrik resa under de senaste åren och tillsammans ska vi fortsätta den resan”, säger Johan Nilsson, koncernchef på Ahlsell. 

Prevex fortsätter att verka under eget varumärke och egen organisation. Ledningen, som stannar kvar i bolaget, ser stora möjligheter att ytterligare utveckla Prevex med stöd av Ahlsells breda sortiment och kraftfulla inköps- och logistikfunktion. 

”Vi har sökt en ägare som kan bidra till att utveckla bolaget industriellt. Med Ahlsell som ägare kan vi förstärka Prevex marknadsposition och erbjuda våra kunder nya logistik- och distributionslösningar”, säger Conny Holmberg, VD på Prevex. 

Affären, som förväntas slutföras under augusti, är villkorad av godkännande från Konkurrensverket.


För ytterligare information kontakta:
Johan Nilsson, koncernchef Ahlsell AB, 08-685 70 00 

Ahlsell är det ledande tekniska handelsbolaget i Norden inom installationsprodukter, verktyg och maskiner. Ahlsell erbjuder professionella användare ett brett sortiment av varor och kringtjänster inom produktområdena VS, El, Kyl, Bygg och Verktyg & Maskiner. Koncernen har en årlig omsättning om cirka 23 miljarder SEK och cirka 4 800 anställda.

 

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript