Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Mark- och grundarbete

Grunden är en viktig del av konstruktionen som rätt byggd kan ha en livslängd på flera hundra år. Hos oss på Ahlsell hittar du produkterna som krävs för att göra ett bra jobb, samt specialistkompetens för att stödja dig i enskilda beslut och frågeställningar.

Rör till vatten, avlopp, el, dräneringar, fiberdukar, cellplast och armeringsprodukter. Det är mycket som behövs när mark- och grundarbetet är igång. Men oroa dig inte, vi har full koll på hur det fungerar ute på arbetsplatsen och har utvecklat smarta tjänster som hjälper dig att driva arbetet framåt på ett rationellt sätt.

Här presenterar vi produkterna och tjänsterna som kommer hjälpa dig till ett framgångsrikt byggprojekt under steget mark- och grundarbete.


Vi har det som behövs för mark- och grundarbete


Potentialutjämning av armering/fundamentjord

Potentialutjämning fyller en mycket viktig funktion i en byggnad och är även en viktig del för mark- och grundarbetet. Syftet är att säkerställa att det inte finns potentialskillnader (spänningsskillnad) i anläggningen. Den elektriska skyddsjorden har en jordpotential från närmaste jordtag, medan bottenplattan i en byggnad har sin jordpotential från den plats där byggnaden står, mellan dessa 2 punkter finns i regel en så kallad potentialskillnad (Volt).

Fundament av rörelsefogar?

Om fundamentet består av rörelsefogar (dilatationsfog) monteras anslutningspunkter och sammankopplas med mjukledare ovan betong. Ett alternativ är att gjuta in en expansionsdel.

Är din bottenplatta isolerad?

Om bottenplattan är isolerad och du önskar en fundamentjordning, behöver du förlägga rundledare eller flatledare under isoleringen enlgt samma rutnätsprincip som i betongen och ansluta till pontentialutjämningsskenan.


Produkterna vi rekommenderar för mark- och grundarbete


Behöver du stöd? Vi hjälper dig!


Upptäck fler kapitel i Från grund till tak

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript