Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Samverkan nödvändig för att säkra framtidens behov av maskinförare

2020-02-11

När näringsliv och skolverksamhet samlades på ME-skolan i Bålsta för att diskutera hur man säkrar framtidens behov av maskinförare blev det tydligt att samarbete är nödvändigt. Vi samarbetar med ME-skolan för att få fler att välja yrket maskinförare och se till att rätt kompetens bibehålls inom byggbranschen.

I fredags samlades näringslivet och skolverksamheten på ME-skolan i Bålsta för att diskutera framtidens behov av maskinförare. Deltagarna har ett gemensamt intresse i kompetensförsörjning för att samhället ska kunna fortsätta att utvecklas och byggas. Vinklingarna i diskussionerna varierade men alla var överens om att samverkan är nödvändigt för att nå framgång.

Inkludering och mångfald en förutsättning

Med på scen från Ahlsell var vår vd Claes Seldeby. För oss på Ahlsell är det helt självklart att vi engagerar oss i den här frågan eftersom det är av största vikt att rätt kompetens bibehålls inom byggbranschen. Vi vill ju att Sverige ska fortsätta utvecklas och även kunna möta kraven på hållbar utveckling, och vi tror att en förutsättning för detta är att vi jobbar aktivt för ökad inkludering och mångfald.

Genom sin utbildningsenhet ME-skolan, som stöttas av Ahlsell, har Maskinentreprenörerna tagit saken i egna händer och utbildar framtida maskinoperatörer. Och de arbetar aktivt för att nå nya grupper, som unga, kvinnor och utrikesfödda. Som en del i vårt samarbete deltar vi och ME i en pilotstudie tillsammans med företaget For The People, FTP. Där vi ska utveckla ett arbetssätt som ska bidra till minskad arbetslöshet och ökad integration samtidigt som att kompetensförsörjningen inom maskinentreprenadbranschen stärks.

På vänstra bilden ovan ses Claes Seldeby, vd på Ahlsell och på högra bilden Khalid Muhammed från FTP.

 

Mer läsning för dig som vill läsa mer om vårt samarbete med ME och ME-skolan

Vi samarbetar med ME för att få fler att bli maskinförare
ME-skolan säkrar tillgången på kompetenta maskinförare
Ahlsells samarbete med ME-skolan

Hållbarhet Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript