Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Snöredskap och tillbehör för vinter

Det är få saker som är vackrare på vintern än ett vitt snölandskap. Dock kan snö medföra vissa svårigheter för alla dem som jobbar utomhus eller helt enkelt bara behöver ta sig fram. Här listar vi redskap och andra tillbehör som gör vinterjobbet mycket enklare!

Letar du efter snöskyfflar, bilsnöskyfflar, snöslädar eller snöborstar? Vi har dem! Här har vi även samlat ihop snöredskapen vi rekommenderar och ger heta (eller kalla) tips på hur du skottar snö på bästa sätt.

Tips på snöredskap

Populära varumärken


3 tips för en lyckad snöröjning

Skotta snö när det är som lättast

Använder du en klassisk snöskyffel är ett tips att börja skotta snön ganska direkt. När snön är nyfallen är den lätt och fluffig och snöröjningspasset blir därmed inte lika tungt. Har snön fått ligga ett tag blir den kompakt och blöt och kan nästan kännas som is.

Tänk på ergonomin när du skottar snö

För att bara bli klar så fort som möjligt och slippa kylan är det många som skottar snö på fel sätt. Då är det lätt att skador i exempelvis ryggen kan uppstå. Innan du börjar skotta är det viktigt att värma upp! Se snöröjningen som ett träningspass. När du sedan börjar skottar snö ska du försöka använda benen som mycket som möjligt och hålla magen spänd, så att du inte lyfter endast med ryggen. Undvik även att vrida överkroppen, då du belastar fel ställe. Skotta istället med armarna nära kroppen.

Använd flera redskap för snöröjningen

Kom ihåg att du måste inte bara använda en klassisk snöskyffel för att göra jobbet. Du kan även ta hjälp av snösläde eller snöraka där det behövs. Snösläden är perfekt där det är stora mängden snö, men ska du skotta runt en exempelvis bil eller grusgång är snöskyffeln eller snörakan ett bättre alternativ.


Produkterna som får bort isen


Säkerheten först när du jobbar utomhus

Att jobba utomhus på vintern kan medföra flera risker, och det är viktigt att vara försiktig och alltid ta säkerheten först. På vintern är det både mörkt och halt, och vi är därför måna om att alla som jobbar utomhus ska känna sig trygga. Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig att hålla dig trygg på arbetsplatsen i vinter? Läs mer här!


Mer aktuellt under vintern

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript