Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Guide: Så undviker du vattenskador

2021-06-04

Varje år sker över 100 000 vattenskador i bostäder till en kostnad av 6–10 miljarder kronor. Det gör den till den vanligaste typen av skador i svenska hem. Vattenskadan kan drabba allt från parkettgolv i vardagsrum till badrumsgolv, och en stor andel skulle kunna förhindras med läckagebrytare eller vattenfelsbrytare installerad.

Vattenskador i hus och bostadsrätter

Vattenskador är ofta dyra att åtgärda, renoveringsarbetet tar lång tid och har en stor påverkan på vardagen för de drabbade. Varje år sker vattenskador i Sverige för ca 10 miljarder kronor vilket motsvarar ca 27 miljoner kronor per dag enligt uppgift från Vattenskadecentrum. Vattenskadecentrum publicerar årligen en Vattenskadeundersökning över rapporterade vattenskador i bostadshus. Vattenskadecentrum består av branschorganisationer och försäkringsbolag som arbetar för att minska antalen och kostnaderna för vattenskador.

Du kan enkelt skydda dig mot vattenskador med en läckagebrytare eller vattenfelsbrytare. Längre ner på sidan beskriver vi skillnaden mellan dessa så att du enkelt hittar rätt skydd för dina behov.

Här sker vattenskador - så skyddar du digVattenskadehus-2019-där-sker-det-gustavsberg-ahlsell-834x633.jpg

Vilken är den vanligaste anledningen till vattenläckage?

Vattenanslutna apparater blir allt mer populära och därmed ökar risken ytterligare för vattenskador. Enligt 2020 års Vattenskadeundersökning (gjord av Vattenskadecentrum) sker 33% av vattenskadorna i kök. Av de skadorna som orsakats av installerad utrustning kom 30% från diskmaskin och 27% från kyl/frys. Enligt Branschregler Säker Vatteninstallation 2021:1 ska en vattenansluten apparat utanför kök och i utrymmen utan vattentätt golv, vara kopplad till en läckagebrytare eller vattenfelsbrytare.6 skillnader mellan vattenfelsbrytare och läckagebrytare

Vattenskador är inte bara kostsamt utan innebär också många problem för de drabbade. Vill du hjälpa dina kunder att skydda sig mot vattenskador så erbjuder vi två olika vattensäkerhetsprodukter från System Vatette.


Hitta dina tillbehör till vattenfelsbrytare och läckagebrytare


Om du tyckte detta var intressant...

Guider & inspiration VS Fastighet Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript