Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Från promenader till Vasakvartetten

2019-07-12

Nu laddar vi inför Vasaloppets sommaraktiviteter, som till exempel Vasakvartetten den 17 augusti, då fyra löpare delar på 90 km. En av dem som kommer springa det loppet är infästningsspecialisten Kent Martinsson, som lite otippat fick mersmak efter förra årets bragd. I år behövdes ingen övertalning.

Infästningsspecialisten Kent Martinsson har alltid motionerat. Tidigare spelade han innebandy i cirka 20 år på en hyfsat ”allvarlig” nivå, men de senaste åren har han mest hållit igång med promenader och gym. Han blev mer eller mindre övertalad att delta i Vasakvartetten, ett löplopp där fyra personer delar på 90 km, då det fattades en deltagare för att bli fullt lag, och blev fast.

– Längsta sträckan jag hade sprungit innan jag begav mig till Sälen var 5-6 km, och nu väntade 2,4 mil på mig… Det gick över förväntan och framförallt var det väldigt roligt. Riktigt roligt faktiskt. Mycket folk i spåret och trevlig stämning. Känslan av att göra det i lag, att man visste att det stod tre kompisar och tog emot en vid målet var en stor drivkraft, för det var tungt sista halvmilen.

Även arrangemanget från Ahlsells sida var klockrent, allt från boende till mat. Och Ahlsells närvaro och satsning på dessa lopp är fantastiskt, tycker Kent.

– Dels ett väldigt trevligt sätt att få träffa andra kollegor, dels syns ju Ahlsell och förknippas med idrott och motion som i sin tur ger friskare och piggare människor. Mer välmående helt enkelt.

Kent säger att hans motivation för just löpning är att hela tiden försöka förbättra sina tider, oavsett vilka sträckor det blir.

– En stor motivation är också att springa tillsammans med någon eller några för att peppa varandra, det driver att alltid ha någon framför eller bakom sig. Sedan är såklart målet framöver Vasakvartetten 2019, det ser vi verkligen fram emot i lag Ahlsell Ones, avslutar Kent.

 

 

Här kan du läsa mer om Ahlsells samarbete med Vasaloppet.

Hållbarhet Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript