Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Tierps Byggnadsplåtslageri får affären att växa med solpaneler

2023-10-11

Erfarenhet av arbete på hög höjd, kunskap om olika typer av takkonstruktioner och förmåga att göra estetiska bedömningar. Det här är bara några av de kompetenser som en plåtslagare besitter och som är till god hjälp vid montering av solpaneler. På Tierps Byggnadsplåtslageri började man arbeta med solcellsinstallationer redan 2011 och har haft fullt upp sedan dess.

Tierps Byggnadsplåtslageri var tidigt ute med att inkludera montage av solpaneler i sitt erbjudande. I dag utgör det över hälften av deras affär och är ett framgångsrikt komplement till företagets andra verksamhetsområden, plåtslageri och luftbehandling. Ahlsell har backat upp med nödvändigt material under resans gång och levererar i dag det mesta som behövs till montaget.

– Vårt samarbete med Ahlsell började med ventilationsmaterial. Sedan ett par år tillbaka har de även ett heltäckande sortiment för oss plåtslagare som vi drar nytta av, inte minst när det gäller smarta och funktionella infästningssystem för solpaneler, säger Håkan Löfström, vd på Tierps Byggnadsplåtslageri.

Materialet levereras direkt till verkstaden i Tierp där montagesystemet färdigställs. Håkan och hans medarbetare gör de flesta beställningar via webbutiken där de har ända fram till 18:00 på sig för att få ordern levererad före lunch dagen därpå.

 

Färdigheter som gör skillnad

I rollen som plåtslagare besitter Håkan och hans medarbetare yrkeskunskaper som är värdefulla vid montering av solpaneler. De är vana vid att arbeta på tak och med säkerhetsutrustning och har kunskap om olika takmaterial och takkonstruktioner. Dessutom har de öga för detaljer och att leverera en slutprodukt som håller hög kvalitet och både är funktionella och estetiskt tilltalande.

– Jag vill framför allt lyfta fram våra takkunskaper. Det finns väldigt många olika varianter på tak och man behöver känna till i vilket skick taket är innan man kan börja planera för solceller. Det är också viktigt att välja rätt infästningssystem. Solpanelerna behöver vara ordentligt förankrade och infästningen måste klara av vårt nordiska klimat som ibland bjuder på tuffa förhållanden, fortsätter Håkan Löfström.

Tierps Byggnadsplåtslageri samarbetar med Sallén Elektriska med verksamhet i Uppsala och Stockholm och ansvarar för montaget av solpanelerna som ingår i deras installationer. Just nu arbetar man med ett stort montage på 56 tak i bostadsrättsföreningen Gräslöken i Uppsala.

 

Solenergins snabba uppsving i Sverige

Antalet solcellsanläggningar i Sverige har ökat snabbt de senaste åren. Vid utgången av 2022 fanns 147 690 nätanslutna anläggningar i Sverige, vilket är 132 392 fler än 2017 när man började föra statistik på anläggningarna. De senaste årens stigande elpriser är en bidragande orsak till att allt fler upptäcker fördelarna med att hämta energi från solen. Att man som privatperson kan få skattereduktion för installation av solceller, batterier och laddboxar uppmuntrar också investeringar i grön teknik

– Vi märker att intresset för solcellsinstallationer fortfarande är väldigt stort, inte bara hos privatpersoner utan även hos företag och offentlig sektor. I dag är det en integrerad del av vårt tjänsteutbud och ett riktigt bra komplement till våra uppdrag inom plåtslageri och luftbehandling. Ofta leder montage av solpaneler till andra projekt, såsom takskydd eller takomläggning vilket också får affären att växa, avslutar Håkan Löfström.

Nyheter Plåt Hållbarhet

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript