Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Stora VA-leveranser till Norrköpings nya industriområde

2023-03-02

I Norrköping håller det nya industriområdet Kungsängen på att växa fram. Gator byggs och VA-ledningar läggs i marken och först sommaren 2024 kommer det vara klart för byggstart på området. Ahlsell ansvarar för de stora leveranserna av VA-material där de ingående delarna främst består av betongrör, kantsten, PE-rör och pumpstation.  

Hela Kungsängenområdet är 38 hektar stort och innefattar även en ny skola som håller på att byggas utmed Kungsängsleden. Resten av området ska fyllas med företag inom lätt industri, bland annat byggföretag, bilhallar, solcellsföretag och en gymgrossist.  

 

Arbetet i Kungsängen utförs av Nordisk Mark & Anläggning AB som är en komplett leverantör av mark- och anläggningstjänster. Företaget har ett 40-tal medarbetare med fokus på uppdrag i Östergötland och Södermanland.  

 

– Just nu håller vi på med att bygga gator, gång- och cykelvägar, grönytor och dra VA-ledningar. Vi har varit i gång med arbetet i Kungsängen sedan våren 2021 och har haft ett nära samarbete med Ahlsell under hela resan. Inköpen är stora och omfattar bland annat betongrör, kantsten, PE-rör och fyra pumpstationer, säger Linus Almén, vd på Nordisk Mark & Anläggning. 

 

Ahlsell säkrar både inköp och leveranser 

 

En av utmaningarna i projektet har varit de stora prisökningar som drabbat marknaden under de senaste åren. Nordisk Mark & Anläggning valde därför att göra ett antal större inköp redan tidigt i projektet. Material som man tillsammans med Ahlsell har hjälpts åt att lagerhålla och portionera ut i den takt arbetet fortskridit. 

 

– Vi valde att göra några större inköp i början av projektet. Dels för att slippa prishöjningar, dels för att inte riskera att stå utan material. Som marknaden ser ut nu är vi glada över att Ahlsell har hjälpt oss i arbetet med att säkra både inköp och leveranser, fortsätter Linus Almén. 

 

Den gamla leriga åkermarken skapar utmaningar i arbetet, och har också påverkat hur stora de 33 tomterna blir och vilken typ av byggnader som marken kan belastas med. En stor 560 mm PE-ledning läggs i marken med styrd borrning i över en halv kilometer där man inte vill gräva.  

 

– Vi uppskattar samarbetet med Nordisk Mark & Anläggning som pågått under flera år. Det nya industriområdet i Kungsängen är ett spännande projekt med betydande leveranser för Ahlsell i regionen. Det kommer att göra stor skillnad för en växandet stad som Norrköping när det står klart, säger Viktor Samuelsson, utesäljare VA på Ahlsell.  

 

VA & Mark Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript