Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Smarta förvaringslösningar till Widéns nya fordonsverkstad

2021-08-23

När Widéns Åkeri i Kalmar behövde hjälp med funktionell inredning till sin nya fordonsverkstad fick vi på Ahlsell möjlighet att visa upp nya och oväntade sidor av vårt sortiment. Nu är ett mobilt hyllsystem med modernt rullverk för reservdelar på plats, liksom ett pallställ i olika sektioner för däcksförvaring. Smarta och säkra förvaringslösningar som kommer att göra jobbet lite lättare för verkstadens medarbetare.

Widéns är ett framtidsorienterat åkeri i Kalmar vars 37 fordon utför transporter över hela södra Sverige. Företaget startade 1979 och har stort fokus på transporter och tjänster med minsta möjliga miljöpåverkan. I den egna terminalen finns både varm-, kall- och fryslager. Här kan man få hjälp med både omlastningar och inhämtningar dygnets alla timmar. 

Ny verkstad håller fordonsparken i topptrim

Åkeriets ledning hade länge haft tankar på att starta upp en egen fordonsverkstad. Istället för att vara beroende av andra aktörer för service och reparation av fordonen och deras utrustning, fattade man hösten 2019 beslut om att förverkliga planerna. Efter drygt ett år står nu den nya verkstaden klar där åtta dedikerade medarbetare ansvarar för att hålla företagets fordonspark i topptrim.
 
Det var Henrik Jaensson, affärsansvarig säljare på Ahlsell, som för sex år sedan inledde samarbetet med Widéns. Från början handlade det om mer sporadiska beställningar av förnödenheter till åkeriverksamhetens fastighetsbestånd. Dessa har nu vuxit till att, som i det här fallet, omfatta en komplett inredning till den nya fordonsverkstaden. 
 
- Även om vi visste att Ahlsell har ett brett sortiment, så var det inte dem vi tänkte på i första hand när vi skulle inreda vår nya fordonsverkstad, säger Nils Gladysz, verkstadskoordinator på Widéns. Eftersom vi har goda erfarenheter av samarbetet med Ahlsell i allmänhet och Henrik i synnerhet, blev vi nyfikna när han ville hjälpa oss med att hitta rätt förvaringslösning.
 

På bilden längst till vänster: Henrik Jaensson, säljare på Ahlsell, och Nils Gladysz, verkstadskoordinator på Widéns.

Funktionell fordonsverkstad och effektiv arbetsplats

Henrik Jaensson tog sig an projektet och lyssnade på vilka behov som den nya fordonsverkstaden hade. Tillsammans med leverantören Constructor tog han fram ett förslag på ett mobilt hyllsystem med modernt rullverk för reservdelar på plats, liksom ett pallställ i olika sektioner för däcksförvaring. 
 
- Widéns målsättning har varit att bygga för framtiden där den nya fordonsverkstaden ska kunna hantera en omfattande verksamhet med allt service och reparation till kylteknik till däcksförvaring. Mitt uppdrag var att presentera en förvaringslösning som gick i linje med deras ambitioner att skapa en funktionell fordonsverkstad och effektiv arbetsplats.

Personlig service, brett sortiment och stor kompetens

Nils Gladysz uppskattar samarbetet med Ahlsell och lyfter fram den personliga servicen, bredden på sortimentet och medarbetarnas stora kompetens inom flera olika områden.
 
- Vi vill fokusera på att driva verkstaden effektivt så att våra fordon kan befinna sig på vägarna och inte hos oss. Då är det skönt att ha Ahlsell och Henrik i ryggen som löser allt från leveranser av förnödenheter till de lite mer udda grejerna som behövs i vår verksamhet.
 
 

Mer om våra flexibla förråds- och förvaringslösningar

Fastighet Tjänster

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript