Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Skyddsmässa på hemmaplan hos Vattenfall i Uppsala

2023-10-10

I början av sommaren anordnade Ahlsell en skyddsmässa hos Vattenfall i Uppsala tillsammans med 16 utvalda leverantörer. Det var ett uppskattat event där vi fick tillfälle att möta energiföretagets medarbetare på deras hemmaplan och visa upp sortimentet och de senaste nyheterna inom personlig skyddsutrustning.

Vattenfall är en av Ahlsells stora, prioriterade avtalskunder som köper ett brett sortiment av varor från flera olika produktområden, däribland personlig skyddsutrustning. Harri Kekkonen, säljare Industri och kundansvarig för Vattenfall i Uppsala, vill dock hellre beskriva samarbetet som ett partnerskap, snarare än en strikt kundrelation.

– Skyddsmässan är ett bra exempel på hur vi på Ahlsell kan bidra med mer än bara produkter. Målsättningen är att vi ska kunna hjälpa Vattenfall i deras skadeförebyggande arbete på ett djupare plan. Det är roligt att Vattenfall har förstått vår roll som samarbetspartner och insett vilken nytta de kan ha av oss och vår kompetens.

 

En mix av befintligt sortiment och helt nya produkter

Skyddsmässan är ett återkommande event som drivs av Harri Kekkonen och Patrick Björk, men som fick ta en paus under pandemin. Patrik är produktionssamordnare och huvudskyddsombud på Vattenfall Värme och sitter även med i det sortimentsråd som diskuterar och fattar beslut om vilka produkter som ska finnas med i Ahlsells sortiloger.

– Mässan ger både mig och våra medarbetare i Uppsala möjlighet att träffa många leverantörer på en och samma gång. Vi kan ställa frågor och vrida och vända på grejerna som är framtagna för att passa våra yrkesgrupper. Dessutom är det inspirerande att få ta del av nyheter och se hur arbetet går framåt inom området personligt skydd, säger Patrick Björk.

Att planera och genomföra skyddsmässan är en tacksam uppgift eftersom det är enkelt för alla involverade att se nyttan. Den stora fördelen med att hålla mässan hos Vattenfall är att Ahlsell och våra leverantörer kan fokusera på verksamheten i Uppsala fullt ut och anpassa oss efter deras behov. Dessutom är det naturligtvis mycket enklare för medarbetarna att besöka mässan när de inte behöver åka i väg från jobbet.

– Vi och våra leverantörer får en bra dialog med Vattenfalls medarbetare och kan diskutera problem och utmaningar och ge direkt återkoppling. Urvalet bygger på en mix av befintligt sortiment och helt nya produkter som vi tror kan vara intressanta, säger Dennis Krånglin och John Johansson som är två av Ahlsells specialistsäljare PSU.

 

Medvetenheten kring hälsa och säkerhet ökar

Vattenfalls anläggningar är komplexa och ställer speciella krav på både medarbetare och personlig skyddsutrustning. Värmeverket i Uppsala hanterar till exempel avfall från läkemedelsindustrin vilket gör att det behövs handskar som skyddar mot stickskador som kan orsakas av kanyler och andra vassa föremål. Guide Gloves är en ny leverantör till Ahlsell som tillverkar professionella arbetshandskar för samtliga industribranscher och med olika skyddsegenskaper. De uppskattade att få visa upp delar av sitt breda sortiment på skyddsmässan.

– Ahlsell har ett mer utpräglat sätt att arbeta med mässor än andra kollegor i branschen och som ny leverantör är det förstås värdefullt att få vara med och visa upp vårt sortiment. Det märks att medvetenheten kring hälsa och säkerhet ökar. De som kommer ut från en yrkesutbildning i dag har ett helt annat tänk och är upplärda med att använda skyddsutrustning, säger Jens Medberg, Territory Sales Manager på Guide Gloves.

 

Förbättringar som gör det lätt att göra rätt

Alex Rimeika arbetar som KAM på Sundström Safety som bland annat designar och tillverkar andningsskydd. Det är ett familjeföretag som grundades redan 1926 och har sin produktion i småländska Lagan. Alex menar att kunskapsnivån kring just andningsskydd är ganska låg och att det därför är viktigt att komma ut till användarna och berätta om produkterna och visa hur de fungerar.

– Skyddsmässan är ett bra tillfälle att bygga relationer med båda Ahlsell och Vattenfall. Det är givande att träffa dem som använder produkterna och få sätta sig in i deras vardag. Syftet med våra produkter är att de ska göra arbetsdagen enklare, säkrare och mer effektiv för Vattenfalls medarbetare.

Tomas Eriksson är arbetsmiljöingenjör och stöttar Vattenfalls organisation när det kommer till arbetsmiljöfrågor. Han menar att det har skett en ständig förbättring inom området personlig skyddsutrustning där just andningsskydd är ett bra exempel på en produkt som utvecklats till det bättre. I dag finns det fläktenheter som bärs på ryggen och ger användaren hög skyddseffekt, samtidigt som de är enkla och bekväma att bära. Sådana förbättringar gör det lätt att göra rätt och att man känner sig bekväm med sin skyddsutrustning.

– Samverkan och att man som medarbetare får vara delaktig i valet av personlig skyddsutrustning är oerhört viktigt. Här har skyddsmässan och Vattenfalls nära samarbete med Ahlsell stor betydelse, säger Tomas Eriksson.

Flera av leverantörerna betonade vikten av medarbetarnas delaktighet och den ökade medvetenheten om hälsa och säkerhet, samt presenterade innovationer som förbättra användarupplevelsen av personlig skyddsutrustning.

Nyheter Industri

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript