Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Så tar du hand om din mest värdefulla tillgång

2024-03-13

Som hantverkare är din kropp din viktigaste tillgång och att ta hand om den borde vara lika självklart som att serva och underhålla övriga verktyg. Det säger naprapaten Anders Schröder som driver Teamed i Sundsvall, Norrlands största privata mottagning inom hälsa och sjukvård. Anders menar att goda rutiner kring hälsa och säkerhet inte bara är en investering i sin yrkesmässiga framtid. Det är en fråga om bibehållen livskvalitet, i dag och i morgon.

Vi borstar tänderna för att slippa hål i tänderna, vi sätter på oss bilbältet utan att planera för att krocka och vi servar våra bilar för att undvika framtida problem. När det däremot kommer till våra rutiner kopplade till hälsa och säkerhet i arbetslivet, har vi en tendens att vänta tills skadan redan är skedd. Det vet Anders Schröder som i sitt yrke som naprapat möter och behandlar patienter med olika slags arbetsrelaterade problem.

– Hälsa och säkerhet måste vara en integrerad del av kulturen på en arbetsplats där erfarna yrkespersoner föregår med gott exempel. Rutiner kring personligt skydd och ergonomiska arbetsmetoder är inte bara regler på ett papper. De är nödvändiga för att undvika arbetsrelaterade skador.

 

Skapa bra rutiner för hälsa och säkerhet

Anders förordar en kultur där man regelbundet stannar upp och överväger om det finns ett annat, säkrare sätt att utföra arbetet på. En snabb riskanalys behöver inte ta längre tid än att borsta tänderna eller spänna fast säkerhetsbältet. Det viktiga är att skapa en bra rutin för det.

– Lika självklart som att planera in service för våra bilar, borde det vara att planera in service för våra kroppar. Det kan till exempel vara genom ett besök hos en duktig och inspirerande terapeut som kan ge råd om ergonomi och vid behov ta fram träningsprogram som bidrar till att förebygga framtida skador. Och, om skadan redan är skedd, kan hjälpa till att behandla skador som begränsar arbetsförmågan och minskar livskvaliteten.

 

Hos Ahlsell finns allt från produkter till utbildningar och expertis

Marknaden för verktyg och personlig skyddsutrustning utvecklas ständigt. Att hålla sig uppdaterad med det senaste kan göra stor skillnad i arbetet med att minska risken för skador. På Ahlsell arbetar vi ständigt med vår satsning att hjälpa så många av våra kunder som möjligt att arbeta med säkerhet och trygghet på sina arbetsplatser. Ett led i detta är konceptet Hälsa och Säkerhet där vi samlat allt från rätt produkter till utbildningar och expertis.

– Ahlsells seriösa engagemang kring hälsa och säkerhet, tillsammans med ett omfattande och lättillgängligt utbud av produkter och tjänster är en ovärderlig resurs för alla som vill bygga upp rutiner för en säkrare arbetsmiljö. Att integrera Ahlsells erbjudande i sitt arbetsliv är ett bra sätt att skydda sin värdefullaste tillgång så att den håller riktigt länge, avslutar Anders Schröder.

Läs mer om hur vi på Ahlsell arbetar för en tryggare och mer säker arbetsmiljö på jobbet.

Bygg Hälsa VS Fastighet Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript