Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Kylrum värmer klassrum i nybyggda Bjäre skola

2022-12-05

Under många år har den södra sidan av Båstad haft ett flertal mindre skolor. Nu har tre av dessa slagits samman och flyttat in i en ny och modern skola belägen i Västra Karup. Här har vår kund Bureca Proffsen varit delaktig i arbetet med skolköket där de ansvarat för installationen av fem kundanpassade ramaggregat.

Efter höstlovet var det äntligen dags för förskolebarn, elever, lärare och skolpersonal från de tre skolorna i Västra Karup, Torekov och Grevie att få flytta in i Bjäre skola. Spaden sattes i marken redan i april 2021, men planeringen av den nya skolan har pågått under lång tid.  

Värdefulla kilowatt bidrar till skolans värmesystem 

Bjäre skola har plats för 350 elever och 70 förskolebarn och är byggd i två våningsplan med ett tillagningskök i mitten. Hit har Ahlsell levererat kylaggregat som ska betjäna kökets kylrum och kylmöbler.  

- Under de senaste åren har vi gjort många installationer i just skolor, berättar Alex Alameri som är grundare och vd på Bureca Proffsen. Arbetet i Bjäre skola tog ungefär sex månader, från planering till färdig installation. Vi har haft god hjälp av Ahlsell som inte bara levererat kylaggregaten utan även hjälpt oss med både kylberäkningar och konstruktionslösningar. 

Valet föll på fem kundanpassade ramaggregat där värmeväxlarna på kondensorsidan arbetar emot värmeåtervinningssystem via VÅV-växlare. Mellanväxlaren i borrhålskretsen ser till att energin ifrån ramaggregaten inte ”slösas bort” utan bidrar med upp till 13 kW till skolans värmesystem. Ramaggregaten är även utrustade med nödkylningsväxlare som per automatik tar över kylningen samt skickar larm om något skulle hända i borrhålskretsen. Man skulle kunna säga att kylrummet bidrar till att värma klassrummen med denna typ av lösning.   

- Vi har samarbetat med Ahlsell i närmare 20 år och det fungerar verkligen jättebra. De har ett brett sortiment och en välfungerande logistik som gör att leveranserna kommer i tid. Dessutom uppskattar vi att deras säljare är både kompetenta och tillgängliga. De lämnar inte bara priser utan hjälper till med beräkningar och ger oss full teknisk information, avslutar Alex Alameri.   

 

Kyl Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript