Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Flygande start för Ahlsells Svanenmärkta städsortiment

2018-10-02

För första gången har Ahlsell fått ett helt sortiment av det egna varumärket a-collection Svanenmärkt. Det är 23 olika microfiberprodukter i städsortimentet som nu försetts med den streckade grönvita svanen – Nordens officiella miljömärke och de nordiska ländernas mest kända miljömärkning.

Att få en produkt Svanenmärkt är en investering i både tid och pengar, men också en lärorik resa för alla inblandade. Sökprocessen inleddes för ett år sedan och har genomförts i samarbete med Ahlsells sourcingavdelning i Kina som tidigare varit med och utvecklat sortimentet.

Miljömedvetna kunder

- Majoriteten av våra kunder är miljömedvetna och vill ha möjlighet att välja miljömärkta alternativ. Ofta är det även ett av kraven vid en upphandling. Därför insåg vi snabbt att det inte spelar någon roll hur bra och prisvärda microfiberprodukter vi kan erbjuda, så länge de inte är miljömärkta, säger Rickard Andersson, kommersiell produktchef på Ahlsell.

Svanenmärkningen är en kvalitetsstämpel

Svanenmärkta städprodukter med microfiber ska upp¬fylla stränga krav på ingående material, miljö- och hälsoegenskaper, men också krav på kvalitet och effektivitet. De ska ha en hög rengöringseffekt utan att rengöringskemikalier används, de ska vara hållbara och ha ett begränsat innehåll av miljö- och hälsoskadliga ämnen, de ska bidra till lägre utsläpp till luft och vatten och vara skonsamma mot underlaget som ska städas. Ahlsells städsortiment fick mycket höga testresultat, bland annat bibehöll ett flertal produkter 100 procent städeffektivitet efter 50 tvättar i 60°C.

På bilden till höger: Rickard Andersson, kommersiell produktchef i Ahlsell Sverige

- Vi vill göra det enkelt för våra kunder att göra smarta och miljömässigt bra val. Därför hoppas vi att de kommer att uppskatta våra egna Svanenmärkta städprodukter. Märkningen omfattar inte bara miljökrav utan också kvalitetskrav. Det betyder att Svanen kan betraktas som en kvalitetsstämpel, säger Ahlsells miljö- och hållbarhetschef Gunilla Sandström.

Bättre resultat med städning utan kemikalier

Forskning visar att torrstädning med microfiberprodukter rengör både snabbt och effektivt helt utan eller med minimalt användande av kemikalier. Faktum är att mängden kvarvarande bakterier efter avslutad städning är lägre än när man använt vatten och kemikalier.

- Dessutom är tekniken bättre ur ett ergonomiskt perspektiv. Inte minst eftersom torrmoppning minskar belastningen på våra ryggar och gör att vi kan undvika allergiframkallande kemikalier, säger Gunilla Sandström.

Ahlsells städprodukter i microfiber marknadsförs under det egna varumärket a-collection. De har Svanens nordiska certifikat vilket betyder att det är giltigt i samtliga nordiska länder.

- Svanenmärkningen av vårt städsortiment i microfiber är ett bra exempel på hur vi arbetar för att erbjuda produkter med hög kvalitet till ett bra pris och som också tar hänsyn till vår miljö, avslutar Rickard Andersson.

Fastighet Hållbarhet

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript