Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Ett rent nöje i VärmdöBostäders tvättstugor

2020-06-04

Under våren har VärmdöBostäder uppdaterat sina 55 tvättstugor i samarbete med Ahlsell. Genom att installera en smart och lättöverskådlig städvägg har det nu blivit ännu enklare för hyresgästerna att lämna tvättstugan i samma skick som de själva vill hitta den i.

Bostadsbolaget VärmdöBostäder AB äger och förvaltar cirka 2 000 lägenheter i skärgårdskommunen Värmdö öster om Stockholm. Alla bostadsområden har egna medarbetare som sköter förvaltning, skötsel, drift och service till hyresgästerna. Här finns även 55 tvättstugor som kan bokas av hyresgästerna. Att skapa trivsel i detta viktiga gemensamma utrymme har hög prioritet, både hos VärmdöBostäder och bolagets hyresgäster.

- Tidigare fick vi ganska mycket klagomål på att det såg slarvigt ut i våra tvättstugor. Det gjorde att vi ville underlätta för våra hyresgäster att hålla rent och snyggt. Bland annat behövde vi se över städutrustningen som finns att låna och hitta en enhetlig och användarvänlig lösning som gör den mer lättillgänglig, säger Anna Borgström som är förvaltningsassistent på VärmdöBostäder.

En smart lösning för mer trivsamma tvättstugor

Anna tog kontakt med Erik Garmelius som är utesäljare inom Fastighet på Ahlsell. Erik gjorde en behovsanalys och satte därefter ihop ett paket med mopp, sopborstar i olika storlekar, diskborste, skyffel, hink och en mikrofiberduk som han presenterade för Anna och förvaltaren Jane Eyre. VärmdöBostäder tog i sin tur fram en vägg med fästen för samtliga redskap.

- Det har varit ett roligt projekt där vi tillsammans med VärmdöBostäder hittat en smart lösning för mer trivsamma tvättstugor. Städ kan tyckas vara ett ganska enkelt område, men det är viktigt att hitta redskap som är funktionella och anpassade för sitt användningsområde, säger Erik Garmelius.

Rent, snyggt och mindre svinn

Utöver städredskapen beställde VärmdöBostäder även en bekväm stol och en halksäker och stabil pall till varje tvättstuga. Stolen att sitta i medan man väntar på att tvätten ska blir klar och pallen för att nå upp till de höga maskinerna för grovtvätt. Ahlsell har även tagit fram etiketter att märka upp städredskapen med samt ombesörjt tryck av VärmdöBostäders logotyp på mikrofiberdukarna.

- Vi har redan fått positiva kommentarer från våra hyresgäster som uppskattar städväggen.
En positiv bieffekt av vår insats är att det inte försvinner lika mycket städutrustning från tvättstugorna som tidigare. Det är förstås någonting som vi hoppas kommer att hålla i sig, säger Anna Borgström.

 

 

Se Ahlsells sortiment inom städredskap här.

Fastighet

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript