Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Butikslösning och isolering till Billeruds storsatsning i Frövi

2022-12-05

När pappers- och förpackningstillverkaren Billerud byter sodapanna på pappersbruket i Frövi finns Ahlsell på plats med en tillfällig butikslösning. Dessutom samarbetar vi med Thermion kring leveranserna av isolering till två större projekt på siten.

Det var i början av 2021 som Billeruds styrelse tog beslut om att investera 2,6 miljarder kronor i en ny sodapanna i kartongbruket i Frövi strax utanför Örebro. Den nya pannan kommer att ersätta en gammal panna från 1969 som passerat sin tekniska livslängd och inte uppfyller dagens utsläppskrav.  

Ahlsellbutik på tillfälligt besök 

För att finnas nära till hands och på bästa sätt kunna serva de cirka 350 montörer som jobbar i projektet har Ahlsell öppnat en tillfällig butik på byggplatsen. Rent praktiskt fungerar den som vilken annan Ahlsellbutik som helst där de beställningar som görs levereras dagen därpå. Utbudet omfattar cirka 1 000 produkter, främst inom personligt skydd, verktyg och tillfällig el i form av skarvkablar och kopplingar. Det är ett levande sortiment som hela tiden anpassas efter åtgång och väderlek.  

 - Vi slog upp dörrarna i maj 2022 och blir kvar till hösten 2023 när projektet ska vara slutfört. Butikskonceptet är klockrent och det märks att vår närvaro är uppskattad, säger Bo Hammar som vanligtvis arbetar i Ahlsells butik i Örebro, men såg butiken hos Billerud som ett bra tillfälle att få prova på någonting nytt. 

Stora beställningar med direktleverans 

Ahlsells kund Thermion gick nyligen i gång med att isolera ångcentralen som ingår i projektet. Arbetet med att isolera och plåta rörbryggorna har redan pågått en tid och sker på plats i Frövi där det finns stora uppställningsytor. En av utmaningarna i större isoleringsprojekt är annars att man arbetar med skrymmande material, samtidigt som lagringsmöjligheterna på byggplatsen ofta är begränsade.  

- Vi har projekt ute i landet som innebär riktiga logistikutmaningar. I vissa av dem får vi knappt förvara något på arbetsplatsen, utan behöver få in materialet i den takt som det förbrukas. Det har inte varit ett problem i Frövi där vi kunnat göra stora beställningar av isoleringsmaterial från Ahlsell med direktleverans från tillverkaren, säger David Sjöblom, avdelningschef på Thermion i Örebro. 

Vid isoleringsarbetet i ångcentralen valde Thermion den industriella nätmattan ProRox WM 962 från ROCKWOOL Technical Insulation. Nätmattan är tillverkad med ett bindemedel som bidrar till ett förbättrat inomhusklimat när anläggningen startas upp.

- Bakom valet låg bland annat det strikta regelverk kring utsläpp av isocyanater som innebär allvarliga hälsorisker. Rörbryggorna har isolerats med nätmattan ProRox WM 220 och rörskål ProRox som också kommer från ROCKWOOL Technical Insulation, berättar Hans Ahlgren, Utesäljare klimat på Ahlsell. 

- I stora projekt som detta erbjuder Ahlsell en fördelaktig prisbild. Dessutom uppskattar jag hur bra logistiken fungerar liksom samarbetet med våra kontaktpersoner i Örebro, avslutar David Sjöblom.  

Nyheter Isolering

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript