Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Boo Racketklubb tar fighten mot skenande energipriser

2023-03-06

Det senaste årens skenande elpriser slår hårt mot idrottslivet och i synnerhet föreningar som har stora hallar att värma upp. En av de drabbade är Boo Racketklubb i Nacka öster om Stockholm som investerat i värmepumpar från Ahlsells varumärke Innova för att få ner sina uppvärmningskostnader. 

Boo Racketklubb är en anrik förening med en historia som sträcker sig över 70 år tillbaka i tiden. Klubben har cirka 1 000 medlemmar som tränar bordtennis, badminton och tennis i Boo Rackethall. De skenande elpriserna har drabbat klubbens ekonomi hårt. Kostnaderna för el låg tidigare på cirka 470 000 kr per år. En summa som bara under de två senaste åren ökat med närmare 100 procent.

Innovas värmepumpar ger hög kvalitet till ett lägre pris

För att få ner sina uppvärmningskostnader kontaktade Boo Racketklubb företaget Coolfors som säljer helhetslösningar inom både kyla och värme. Coolfors har ett nära samarbete med Ahlsell som är en av företagets större leverantörer inom framför allt kylteknik.

- Klubben behövde hjälp att få kontroll över sina energikostnader och ville även kunna styra värmen i sina tre hallar på ett bättre sätt. Arbetet inleddes med att vi gjorde en energiutredning. Eftersom man skulle ansöka om stöd för finansieringen från Nacka kommun och Riksidrottsförbundet behövde vi kunna presentera en välgrundad kalkyl, berättar David Höijer, vd på Coolfors

Coolfors kontaktade därefter Ahlsell som efter att ha gått igenom resultaten från energiutredningen föreslog en installation med sex värmepumpar från varumärket Innova. Valet föll på en värmepump i PAC-serien som är perfekt för butiker och avlånga lokaler tack vare sin långa kastlängd. Dubbla lameller i utblåset säkerställer dessutom en effektiv luftspridning och ger ökad kontroll av luftflödet.

- Tidigare arbetade vi mest med välkända japanska fabrikat, men nu har vi mer och mer gått över till Ahlsells eget varumärke Innova. Det beror främst på att vi får en likvärdig kvalitet till ett lägre pris och att tillgängligheten är så mycket bättre. Det här uppdraget fick vi i oktober, vi gick i gång med arbetet i november och var klara i december. Ingen annan leverantör än Ahlsell och Innova hade kunnat leverera inom en så begränsad tidsram, fortsätter David Höijer.

Webbaserad lösning med enkel styrning via app

I Boo Racketklubb är man nöjda med gjorda investeringen. Utöver ett skönt inomhusklimat och lägre uppvärmningskostnader har de nu även fått tillgång till ett webbaserat värmesystem som enkelt kan styras via en app.

- Vi hade direktverkande el tidigare, vilket var en katastrof. Med våra nya värmepumpar hoppas jag att vi ska kunna sänka våra elkostnader ordentligt. Det snackas om en halvering, men landar vi på 40 procent är jag överlycklig, säger Jens Maartmann, klubbchef i Boo Racketklubb.

Klubben fortsätter nu arbetet med energieffektivisering. Nu närmast ska man se över belysningen i lokalerna där det också finns mycket pengar att spara.

Kyl Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript