Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Rikard Torung

Teknikspecialist inom betongkomplement

Vad gjorde att du sökte dig hit?
– Jag är byggnadsingenjör i grunden, och har tidigare arbetat både som försäljningsingenjör inom prefabindustrin och som konstruktör för en tegelleverantör. I mina tidigare roller har jag haft en hel del kontakter med Ahlsell, och blev en dag inbjuden till en förutsättningslös diskussion. Det väckte min nyfikenhet ordentligt, dels kändes det som ett häftigt bolag att arbeta inom, dels hade jag hört andra som pratade gott om Ahlsell som arbetsgivare.

Vad tycker du om Ahlsell som företag?
– Jag tycker att det finns ett bra synsätt på saker och ting och det är tydligt att vi jobbar mot samma mål. Mina kollegor är jättetrevliga och det är en prestigelös, varm och trevlig stämning här. Jag känner att jag har ett tydligt syfte, vet vad jag ska göra och vad som förväntas av mig. Jag trivs med arbetsuppgifterna och känner mig taggad inför varje ny vecka.

Berätta lite om dina ansvarsområden?
– Jag arbetar med de mer tekniska produkterna inom betongkomplement, främst beräkningskrävande speciallösningar. En viktig del just nu handlar om att ta fram dokumentation till våra kunder gällande handhavandet av produkterna. Jag jobbar även tillsammans med våra specialistsäljare för att på bästa sätt ta hand om kunderna.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?
– Jag har under de senaste månaderna kartlagt våra befintliga produkter inom prefab och tittat över vad som behöver kompletteras och eventuellt förbättras. Jag lägger mycket tid på att analysera hur produkterna presenteras för att det ska vara tydligt och utan risk för misstolkning. Jag hjälper våra säljare med information och support runt specifika produkter, och har även kontakt med externa konsulter för djupare beräkningar. På grund av corona-pandemin arbetar jag hemifrån just nu men tanken är jag någon dag i veckan ska vara i Hallsberg där huvudkontoret för betongkomplement ligger och ett par dagar i månaden i Stenkullen utanför Göteborg där prefabgänget håller till.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Det är en kombination av olika saker. Jag jobbar mycket under eget ansvar, jag gillar friheten och att det finns en hög tillit inom företaget. Jag gillar också att få vara problemlösare, när man lyckas är det en väldigt skön känsla. Det är tillfredställande att gå till jobbet och jag känner att mitt arbete respekteras.

Vilka utmaningar möter du i ditt jobb?
– Den största utmaningen är nog att försöka hitta den ultimata lösningen på så kort tid som möjligt som också ska fungera affärsmässigt optimalt. Det kan handla om allt från internt till kundrelaterat arbete. Utöver det är det så klart att hantera olika människor och försöka möta alla på samma nivå oavsett personlighet.

Vilka egenskaper och drivkrafter tror du är viktiga för att trivas här?
– Det är bra om man gillar service och har ett affärstänk. Det underlättar helt klart om man har lätt för att prata och förstå människor. Sedan tror jag på prestigelöshet, vi jobbar i ett lag här där alla har samma mål. Vinner en vinner alla. En känsla för siffror är fördelaktigt också så klart, eftersom det handlar om tekniska lösningar och försäljning.

Varför ska man söka jobb på Ahlsell, tycker du?
– Det är ett stort företag och jag tycker det verkar finnas potential och utrymme för vad man kan göra. Oavsett vad man är intresserad av tror jag att man får många möjligheter här. Ahlsell är dessutom verksamt inom inom många områden, så det är nog rätt företag att tillhöra om man vill bredda sin kompetens och kunskap under en lång tid. Trots storleken känns det väldigt familjärt, vilket fick mig att trivas omgående.

Hur ser du på framtiden?
– Trots att det har byggts mycket bostäder på senare tid, så är samhället alltid i behov av utveckling. Det finns många utmaningar men också stor framtidspotential. Personligen känner jag att både jag och min avdelning står inför spännande utvecklingsmöjligheter.

Vad gör du när du inte jobbar?
– Då umgås jag med min sambo och vår son som är fem månader. En härlig tid där man kastas mellan trötthet och frustration till energigivande lycka på några minuter! Längtan efter 8 timmars sömn är dock överhängande… Annars tränar jag nästan dagligen styrka eller kondition, och att vara ute i skogen och jaga eller fiska är min absoluta meditation.

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript