Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Prefabricerade rörsystem – som ett pussel fast enklare!

2023-06-13

PrePipe Construction AB ligger i den småländska industriorten Rörvik och är specialister på prefabricering av rörsystem för brandsprinkler, VS och industri. Företaget är sedan hösten 2017 en del av Ahlsell och har sedan förvärvet vuxit med antalet kvadratmetrar, medarbetare och fler spännande uppdrag.

Prefabricerade rörsystem sparar både tid och pengar i projekten 

Det finns många goda anledningar bakom valet av ett prefabricerat rörsystem. Dels är det en resursfråga eftersom man inte behöver ha svetskunniga medarbetare ute på byggarbetsplatsen. En kall process gör arbetet riskfritt både för dem som arbetar med installationen och för den fastighet där installationen görs. Dessutom blir byggarbetsplatsen renare och arbetsmiljön bättre. Men främst handlar valet av prefab om att arbetet går både snabbare och smidigare eftersom systemen inte behöver kapas, rillas eller svetsas på plats. Det innebär att man kan arbeta mer effektivt och i slutändan spara både tid och pengar i projekten. 
 
– Med prefabricerade rörsystem kan vi leverera en större kundnytta, exempelvis genom smartare helhetslösningar, kortare monteringstid samt kostnadseffektiva och kundanpassade lösningar. Dessutom köper man bara det som behövs till respektive projekt vilket minskar materialspillet, säger Roger Norén.
Alla rörsystem som tillverkas av PrePipe är skräddarsydda efter respektive uppdragsgivares önskemål vilket gör att inget projekt är det andra likt. Ena dagen kan det handla om att ta fram en lösning till ett kontorshus, den andra om att konstruera och leverera ett stort system till ett tunnelbygge. Det kräver både kompetens och erfarenhet och inte minst kreativa medarbetare som uppskattar problemlösning och ser varje utmaning som en möjlighet.  
 
 
– Vi utgår alltid från en ritning och mäter upp hur mycket rör, kopplingar och rördelar som krävs i varje projekt. Därefter sammanställer vi skärlistor där det bestäms var rören ska kapas och var uttag ska göras. Rören numreras sedan för att kunna monteras på ett enkelt och smidigt sätt, berättar Roger Norén som är kalkylator/säljare hos PrePipe och liknar arbetet vid att lägga ett pussel, fast enklare eftersom alla delar är numrerade.
Under det senaste året har PrePipe utökat sin maskinpark med en cncplasma som används för att göra uttag i rören med stor precision. Genom att programmera cncmaskinen går det att uppnå en exakthet på tiondelar, vilket pelarborrmaskinen som användes tidigare har svårt att slå.   
 
– Vi är övertygade om att prefabricerade rörsystem har framtiden för sig. Ett exempel är de svenska kärnkraftverken som både behöver moderniseras och restaureras och där vi gärna vill vara delaktiga med både produkter och kompetens, avslutar Roger Norén. 

 

Nyheter Sprinkler

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript