Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Ahlsell Group stärker sin position i Danmark

2023-04-21

Ahlsell Group anskaffar majoritetspost i Sanistål A/S. Förvärvet av cirka 75,49% av aktierna från de största ägarna och samtidigt det rekommenderade offentliga erbjudandet för minoritetsandelen i Sanistål A/S, är ett viktigt steg i Ahlsells ambition att vara en omfattande nordisk aktör med ett komplett erbjudande även i Danmark. Detta är helt i linje med vår strategi för hållbar tillväxt.

Sanistål är en dansk distributör och värdeskapande inköpspartner för företag inom bygg- och industrisektorn. Företaget har en omsättning på 3,5 miljarder danska kronor och sysselsätter 1 200 personer. Geografiskt sett har Sanistål verksamhet i Danmark, Lettland, Litauen och Polen.

Företaget har ett stort nätverk av 48 butiker, varav 34 finns i Danmark. Vi kommer fortsätta att investera i att stärka och utveckla Sanistål.

Tillsammans kommer vi och Sanistål skapa en stark plattform för att erbjuda professionella kunder i Danmark ett ännu starkare fullserviceerbjudande.

"I vår ambition att vara den ledande distributören i Norden har vi under lång tid haft som mål att etablera oss i full skala i Danmark. Vi är imponerade av de senaste utvecklingarna hos Sanistål och ser fram emot att ta dem in i Ahlsell-familjen för att tillsammans utveckla ett ännu bredare erbjudande till våra kunder", säger Claes Seldeby, VD för Ahlsell Group.

Förvärvet, liksom erbjudandet, innehåller ett antal sedvanliga villkor, inklusive att erhålla de nödvändiga godkännandena från relevanta myndigheter.

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript